Adıyaman'ın belgeseli çekilecek

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Adıyaman'ın belgeselinin çekileceğini bildirdi.

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Adıyaman'ın belgeselinin çekileceğini bildirdi.

Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çekilecek bu belgeselin Adıyaman'ın tanıtımına önemli kakı yapacağını söyledi.

Ekinci, mevcut belgeselin çok eski olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Adıyaman 1990 yıllarının ortalarında TRT tarafından yapılmış olan bir belgeselle bugüne kadar fuarlarda tanıtılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Web sitesinde kullanılan belgeselde halen bu belgesel. Bu belgesel bir hayli eski olduğu için hem görüntü kalitesi hemde Adıyaman'da işlenen konular açısından çok dar bir alanda oluşturulan bir belgeseldi. Yani günün koşullarına göre çok kaliteli olmasına rağmen ancak bugün bakıldığı zaman kalitesini kaybetmiş durumdadır. Büyük bir eksikliğimiz vardı, bunu görerek İpekyolu Kalkınma Ajansına bir proje hazırladık. Turizm Odaklı Tanıtım projesi diye bir proje. Burada temel mantık eskiyen Adıyaman belgeselini yeniden geniş kapsamlı bir belgesel olacak. Bu konuda hazırladığımız projenin dün ihalesini yaptık. İnşallah Adıyaman'ın bu yeni belgeselini çekeceğiz."

Reklam
Reklam

Belgeselin yıl sonuna kadar yetiştirileceğini dile getiren Ekinci, "Adıyaman için hazırlayacağımız bu belgeselde tüm teknik ve teknolojinin imkanlarından faydalanılacak. Helikopterden başlayarak en son teknolojiden faydalanılacak. Bu yılın sonuna kadar da yetiştirilecek"diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: