Adıyaman’ın Mermer Potansiyeli Araştırması Yapıldı

Adıyaman Üniversitesi tarafından “Adıyaman’ın Mermer Potansiyeli” araştırması gerçekleştirildi.Adıyaman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (ADYÜBAB) Birimi tarafından...

Adıyaman Üniversitesi tarafından “Adıyaman’ın Mermer Potansiyeli” araştırması gerçekleştirildi.

Adıyaman Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (ADYÜBAB) Birimi tarafından desteklenen “Adıyaman Bölgesi Mermer Potansiyelinin Değerlendirilmesi” başlıklı projede, son yıllarda mermercilik alanında adından söz ettiren Adıyaman’ın potansiyeli hakkında bilgiler veriliyor.

Projenin yürütücülüğünü yapan Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Dinçer, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin son dönemde Türkiye mermer üretiminde büyük bir paya sahip olmaya başladığını, Adıyaman ve yakın civarının ise mermer olarak işletilmek için uygun özelliklere sahip önemli bir potansiyeli barındırdığını belirtti.

Reklam
Reklam

Dinçer, araştırmasında jeolojik birimlerin mermer potansiyeli açısından incelendiğinde, Adıyaman ilinin kuzeyinde geniş hat boyunca uzanan Midyat Grubu kireç taşlarının önem arz etmekte olduğunu ve kimyasal sonuçlara göre işletilen ocaklardaki litoloji dolomit ve dolomitik kireçtaşı olarak tanımlandığını kaydetti.

Dinçer, Adıyaman’da üretilen mermer türü olan emperadorun önemli potansiyele sahip olduğunu, sektörde bloke üretim yapıldığını ve üretilen blokların büyük bir kısmının ise Çin'e ihraç edildiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: