Adıyaman'ın Tek Kadın Kooperatifçisine Plaket

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Adıyaman’ın tek kadın kooperatifçisi 'Besnili Aktif Kadınlar Dayanışma...

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, Adıyaman’ın tek kadın kooperatifçisi 'Besnili Aktif Kadınlar Dayanışma ve Yardımlaşma Kooperatifi' Başkanı Hatice Göncü’ye, 'Dünya Kooperatifçilik Günü' dolayısıyla plaket takdim ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayla Pektaş ve yönetim kurulu üyeleri, Besni’de yaptığı kooperatif çalışmaları, kadın istihdamı ve mesleki kurslarla adından söz ettiren Hatice Göncü'yü ziyaret etti. Pektaş, ziyaretinde Hatice Göncü’ye, kooperatifçiliğe yaptığı katkılardan dolayı bir de plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Kooperatiflerin demokratik işletme kuruluşları olduğunu belirten Ayla Pektaş, "Kooperatiflerde temel amaç kar değil; işbirliği ve dayanışmadır. Birbirlerine meslek, sanat, toplumsal çıkar bağları olan grupların kendi aralarında kurdukları kuruluşlardır. Amaç; verimli çalışmak, ortak ihtiyaçlarını karşılamak, emek ve ürünleri değerlendirmektir. Kooperatif öyle denilebilir ki birlik ruhunun kalesidir. ‘Birlikten kuvvet doğar’ sözü bunu en iyi şekilde açıklamaktadır. İnsanlar bireysel olarak yapamadıkları şeyleri, kooperatifler kurarak ortaklaşa başarabilirler. Bu güç; tek insanın yapamadığı ya da iyi yapamadığı çoğu işin üstesinden gelebilir. Adıyaman’da çalışmalarını yürüten ve kadın kooperatifi olarak tek olan ‘Besnili Aktif Kadınlar Dayanışma ve Yardımlaşma Kooperatifini ziyaret ettik. Kooperatif Başkanı Hatice Göncü’ye yaptıkları güzel çalışmalardan ve birlik, beraberlik ruhunun pekişmesine katkı sağladıkları için, çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kooperatif Başkanı Göncü ise, 2006 yılından bu yana binlerce kadına mesleki eğitim vererek onları istihdama dahil ettiklerini aktararak, "Besnili ev kadınlarımız şimdi üreterek kazanıyor. Kendi el emeği ürünlerini yapıyor ve kooperatifimiz aracılığıyla pazarlama şansı buluyorlar. Yeni projelerimiz de gelecek. Bunlardan birisi şire kurutma tesisidir. Bununla da Besni'deki şireler kurularak pazarda önemli bir yer tutacak" dedi.

Reklam
Reklam

Göncü, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Ayla Pektaş'ın mesleki kurslara ve kadın istihdamına verdiği önemi takdir ettiğini söyleyerek, ziyaret ve plaket takdimi için de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: