Adıyamanlı Öğrenciden Örnek Davranış

ADIYAMAN (İHA) – İHH İnsani Yardım Vakfı’nın sürdürdüğü Afrika Katarakt Projesi’ne destek veren bir öğrenci,...

ADIYAMAN (İHA) – İHH İnsani Yardım Vakfı’nın sürdürdüğü Afrika Katarakt Projesi’ne destek veren bir öğrenci, biriktirdiği harçlıklarıyla, bir kişinin katarakt ameliyatı olmasını sağlayacak.

Öğrenci Ayşe Aslan, harçlıklarıyla biriktirdiği 150 TL’yi, Adıyaman İnsanı Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Gönüllüsü Abdurrahman Gürbüzcan’a teslim etti. Örnek bir davranış sergileyen Ayşe Aslan’ın teslim ettiği 150 TL ile, bir kişinin katarakt ameliyatı gerçekleştirilecek.

Abdurrahman Gürbüzcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiyeli doktorlar Somali'de başlayan Afrika Katarakt Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri katarakt ameliyatlarını, elektrik kesintisi sorunu nedeniyle el feneri yardımıyla yapıyorlar. Somali'nin başkenti Mogadişu'da başlayan Afrika Katarakt Projesi kapsamında, Türkiyeli doktorlar Somalili meslektaşlarıyla birlikte, 10 gün içinde 1000 Somaliliye katarakt ameliyatı yapacak. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) ortaklaşa yürüttüğü Afrika Katarakt Projesi kapsamında, Mogadişu'da Türk doktorların öncülüğünde katarakt ameliyatları başladı. Ameliyatların başlamasının ardından sayının çok daha fazla olacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan, yapmış olduğumuz etkinliklerimizi yakından takip eden Adıyamanlı Ayşe Aslan adlı öğrencimiz de, büyüklerini duygulandıracak bir işe imza atarak, ailesinin kendisine verdiği günlük okul harçlığını biriktirdikten sonra, Afrika’da katarakt ameliyatı ihtiyacı olan bir kişiyi ameliyat edebilecek miktardaki parayı derneğimize teslim etti. Genç yaşta olan bir çocuğun bu kadar duyarlı olması, bizleri mutlu ettiği kadar duygulandırdı. Bir hastanın göz ameliyatı için topladığı 150 TL’yi derneğimize teslim eden Ayşe Aslan, birçok insana örnek teşkil edecek bir davranışı sergiledi. Adıyamanlı öğrencimiz böyle bir projeye destek olduğu için, kendisini kutluyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenci Ayşe Aslan ise, “Ailemin bana vermiş olduğu okul harçlığımdan topladığım paralarla, Afrika’da göz ameliyatına ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak istedim. Belki dünyanın bütün yerlerindeki mazlum insanlara yardım edemeyebiliriz ama elimizden geldiği kadarıyla insanlara yardımcı olmalıyız. Aksi takdirde belki de bu insanlar gibi, bir gün bizler de yaşlandığımızda aynı sıkıntıları yaşacağız. Onun için elimizden geldiği kadarıyla, karınca kararınca topladığımız paraları yardım kuruluşlarına ulaştırmalıyız. İHH’nın web adresine girdiğimde başlatılan kampanyaya destek olmak üzere elimden geldiği kadarıyla, 1 hastanın göz ameliyatı için toplanması gereken parayı topladıktan sonra, dernek yöneticilerine takdim ediyorum. İnşallah büyüklerimiz de bu yardım kampanyasına destek olurlar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: