Adıyamanlılar Derneğine ‘proje’ Desteği

Adıyamanlılar Derneği tarafından hazırlanan Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü için Eğiticilerin Avrupa Ağı isimli...

Adıyamanlılar Derneği tarafından hazırlanan Gençlerin Şiddetten Kaçınması ve Hoşgörü için Eğiticilerin Avrupa Ağı isimli 16 bin 500 Euro’luk proje kabul edildi.

Adıyamanlılar Vakfı tarafından Avrupa Birliğine sunulan ‘Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP)’ ve ‘Grundtvıg Programı’ 16 bin 500 Euro’luk 2012 Teklif Çağrısı Dönemi Öğrenme Ortaklıkları Projesi, Avrupa Birliği Proje Koordine Merkezi tarafından kabul edildi.

İtalyan Centro Studi Terapia della Gestalt kuruluşunun koordinatörlüğündeki projede; İtalya’dan Risorse srl (Vocational training centre or organisation (EDU-VET)), Macaristan’dan Planet Design Bt. (Office administrative, office support and other business support activities), Polonya’dan Stowarzyszenie Dzialan Artystycznych i kulturalnych "Fabryka Twórczosci" Association for Cultural and Artistic Events, Legnica, Portekiz’den Escola Secundária de Avelar Brotero (ESAB) Industrial Technical Drawing School) Coimbra, Romanya’dan Association for Enhancing Educational Initiatives (Association for Enhancing Educational Initiatives) Iasi, Güney Kıbrıs’tan GKRK YERI Municipality, İsveç’ten Tamam ve Letonya’dan Explore ile ortak olacak olan Adıyamanlılar Şubesi, ilk toplantısını yaptı.

Reklam
Reklam

Proje ile ilgili bilgi veren Adıyamanlılar Derneği Şube Başkanı Murat Demirkol, şöyle konuştu: “Bu projemiz Grundtvig Programı kapsamında sunuldu ve bilginin sürekli yenilenmesi neticesinde oluşan gereksinimleri karşılamak ve yetişkin kişilere yaşamları boyunca, bilgi ve niteliklerini geliştirmek için imkan sunarak istihdam olanaklarını artırmak ve toplumda meydana gelen değişikliklere uyum sağlamalarını amaçlar. Grundtvig Programı, yaygın eğitim içindeki öğrenici, öğretmen, eğitmen ve diğer personelle yetişkin eğitim alanındaki eğitim kurumları ve bu tür eğitim fırsatları sunan kuruluşları hedefler. Proje, özellikle rahatsızlık ve tedirginliğin toplumların oluşumunda ne kadar önemli olduğu ihtiyacı üzerine odaklanıyor. Fikir çatışması dünya çapında devamlılık gösteriyor. Uyum ve medeniyet evrimi bazen arabuluculuk gerektirir ve toplumlarda çok kültürlülük bazen çatışmaların nedeni oluyor."

Farklı kültürlere karşı hoşgörülü olmak için temel bilgiye sahip olmak gerektiğini anlatan Demirkol, şunları söyledi: "Proje, Avrupa’nın farklı kültürel, sosyal ve ekonomik yapısının ve ortak ilgi alanlarının daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacaktır. Avrupa Şiddetsizlik Eğitim Ağı ile karşılıklı bilgi edinme, kendini geliştirme, olumlu değişimi oluşturacak iyi eğitim modellerinin detaylandırılması ve farklı sosyo-kültürel modellerinin yönetimi ve programlamaya zemin oluşturması amaçlanmıştır ve iyi uygulamalar Avrupa ülkelerinde yaygınlaştırılacaktır."

Reklam
Reklam

Oluşturulacak olan Ağ'ın tüm ilgili kişileri şiddete karşı ve hoşgörülü olmaya teşvik edeceğini belirten Demirkol, sözlerini şöyle tamamladı: "eğitim programı yönetme konusunda yetişkin eğitimine katkı sağlayacak bir veri tabanı hizmeti sunacaktır. Gençler arasında şiddet konusunda potansiyel risk durumlarını aşmak için işbirliği yapılacaktır. Bu şekilde çarpan etkisi sağlanacak, şiddetle mücadelede herkesin sorumlulukları belirlenecek ve tüm yerel topluluklar hakkında önemli bir farkındalık oluşturulacaktır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz