"Adli Bilişim Ve Bilgi Güvenliği" Konulu Panel-ERÜ Bilgisayar Bilimleri Merkezi Müdürü Doç. Dr. Aslantaş:

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Veysel Aslantaş, "Adli vakaların incelendiği televizyon dizilerini daha

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Veysel Aslantaş, "Adli vakaların incelendiği televizyon dizilerini daha çok suçlular izliyor" dedi.

Aslantaş, ERÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Adli Bilişim ve Bilgi Güvenliği" konulu panelde yaptığı konuşmada, siber suçlarla mücadelenin Türkiye'de geç başladığını öne sürdü.

Bunun hem kamu hem de özel sektörün bilgisayarla geç tanışmış olmasından kaynaklandığını savunan Aslantaş, "Gelişmiş ülkelerdeki teknolojik yatırımlara rağmen bilişim suçları önlenemiyor. Bu kadar yatırım yerine suç işlemeyecek adamlar yetiştirsek daha mı başarılı oluruz diye insanının aklına gelmiyor değil" dedi.

Reklam
Reklam

"Bugün adli vakaların incelendiği televizyon dizilerini daha çok suçlular izliyor" diyen Aslantaş, "(Nasıl olur da yakalanmam, bunlar hangi teknikleri kullanıyor da ben bu suçu işlerken bu hatalara düşmeyeyim) diye hesap yapıyorlar. Bilişim suçlarını cahil insanlar gerçekleştiremez. Öğrencilere bir kabiliyet veriyoruz ama nasıl kullanılacağına dair ahlakı veremiyoruz. Böylelikle kabiliyetli potansiyel suçlular ortaya çıkıyor."

Sam Houston State Üniversitesi Bilgisayar Bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter Cooper ise bilişim sistemlerine ulusal standartlar getirilmesi ve adli işlemlerde kalite kontrolünün artırılması gerektiğini anlattı.

Muhabir: Esra Gül Aktürk

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: