Adli-idari 775 Hakim Ve Savcının Görev Yerleri Kura Ile Belirlendi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 13.-14. dönem adli yargı hâkim ve savcı adayları kura...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 13.-14. dönem adli yargı hâkim ve savcı adayları kura töreni Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Adli ve idari 775 hakim ve savcının görev yerleri bilgisayarda otomatik olarak belirlendi.

HSYK 13.-14. dönem adli yargı hâkim ve savcı adayları kura törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve yüksek yargı temsilcileri ile hakim ve savcı adaylarının aileleri katıldı. Dönem birincisi Ferhat Koyuncu, mesleki tüm sorumluluklarının bilincinde olarak yurdun dört bir yanına gideceklerini söyledi. Görev ve yetkisi ne olursa olsun kimsenin hakim ve savcıların kararlarına etki etmesinin düşünülemeyeceğini vurgulayan Koyuncu, kararları etkilemeye yönelik de kimsenin eylem yapamayacağına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ferhat Koyuncu'ya, Askeri Yargıtay Başkanı Hakim Tuğgeneral Hasan Dengiz ise savcı adayları birincisi Musa Baysal'a plaket takdim etti. Adli ve idari 775 hakim ve savcının görev yerlerinin belirlenmesi için ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bilgisayar tuşuna basarak atamaları başlattı.

Hakim ve savcılara yeni yerlerinde başarılar dileyen Bakan Ergin, kura çekilecek olması sebebiyle salonda oluşan uğultu sebebiyle "Hayırdır bir şey mi oluyor? Bilgisayar sesleri anlıyor ve ona göre kura yeri belirliyor." diyerek espri yaptı. Bu konuşma salonda gülüşmelere yol açtı.

Meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan hakim ve savcılar, kura çekimi sırasında heyecanlı anlar yaşadı. Kimi hakim ve savcı adayları da kura törenine çocuklarıyla geldi. Görev yerinin önemli olmadığını dile getiren hakim ve savcı adayları, ülkenin neresi olursa olsun görev yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: