Adli Kolluk Yönetmeliğinde Değişikliğe Dava

İZMİR (AA) -  Karşıyaka Platformu kurucusu avukatlar, Adli Kolluk Yönetmeliğinde yapılan değişikliğin iptali için Danıştay'da dava açtı.

İZMİR - Karşıyaka Platformu kurucusu avukatlar, Adli Kolluk Yönetmeliğinde yapılan değişikliğin iptali için Danıştay'da dava açtı. İzmir Adliyesi C Blok önünde basın açıklaması yapan platform üyeleri adına konuşan avukat Murat Talat Ünlü, yönetmeliğin 17 Aralık tarihinde başlayan bir dizi soruşturma sonucunda bazı bakan oğullarının gözaltına alınması sırasında mülki ve idari amirlere bu operasyondan haber verilmemiş olmasına karşı bir tepki düzenlemesi olarak hazırlandığını savundu. Ünlü, yapılan düzenlemelerle adli kolluk görevlileri üzerinden, ceza soruşturmalarının yürütme organının ve siyasal iktidarın denetimi altına alındığını iddia ederek, "Bu değişiklikle yürütme erkini kullanan kişileri, siyasal iktidar mensuplarını, bir kısım yüksek bürokratları konu alan veya bu kişilerin hoşlanmadığı, istemediği ceza soruşturmaları, mülki amirler aracılığıyla yürütme organı ve siyasal iktidar tarafından fiilen etkisiz bırakabilecek duruma getirilmiştir" dedi. Değişikliğin anayasada belirtilen hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı, kanun önünde eşitlik, suçların önlenmesi, ceza soruşturmalarının ilkelerine ve CMK'a açık bir biçimde aykırı olduğunu öne süren Ünlü, yönetmelikte yapılan değişikliğin iptali için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı aleyhine Danıştay'da dava açtıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: