Adli Sicil Kaydı sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı'nda

En çok lazım olan evraklar arasında Adli Sicil Kaydı yer alıyor. Artık bu evrağı almak için vakit harcamanız gerekmiyor. Adli Sicil Kaydı sorgulama işlemini e-Devlet'ten gerçekleştirebiliyorsunuz.

2008 yılında hizmete açılan e-Devlet, çok sayıda hizmeti bünyesine katarak hizmet vermeye devam ediyor. İnternetin yaygın hale gelmesi ile çok sayıda vatandaş artık e-Devlet hizmetinden faydalanarak, işlemlerini anında halledebiliyor. e-Devlet Kapısı'nda en fazla kullanılan işlemlerden biri olarak Adli Sicil Kaydı Sorgulama işlemi olarak dikkat çekiyor. Önceleri kamu kurumlarından sıra bekleyerek halledilebilen Adli Sicil Kaydı Sorgulama işlemini artık isteyen herkes evinden gerçekleştirebiliyor. Böylece zaman kaybı yaşanmasının da önüne geçiliyor.

Reklam
Reklam

**ADLİ SİCİL KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

**

Adli Sicil Kaydı Sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle e-Devlet Kapısı'na gidilir. (www.turkiye.gov.tr) Ardından Sisteme Giriş butonuna basılır ve burada istenen kullanıcı adı ve e-Devlet şifresi doğru şekilde, belirtilen alanlara girilir. Açılan sayfada sol köşede yer alan e-Hizmetler bölümünde Adalet Bakanlığı'nın altında yer alan Adli Sicil Kaydı Sorgulama işlemi seçilir. Çıkan ekrandaki bilgilendirme yazısı okunup, okuduğunuza dair onay verilir ve devat et seçeneğine tıklayınır.

Bu kez açılan ekranda kişisel bilgiler yazarken, ekranın devamında bulunan Adli Sicil Kaydı Sorgulama Formu doldurulur. Burada Kurum Türü, Belgenin Neden Verileceği ve Belgenin Nereye Verileceği Bilgileri doğru şekilde doldurulur. Son olarak sorgula dendiğinde verilerin çıktısı hazırlanmış olur.