Adliye Önünde Silahlı Saldırıda Ölen Dedekurt Kardeşlerin Yürek Burkan Hikayesi

Gaziantep’te adliye otoparkı önünde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişiden 4'ünün mensubu olduğu...

Gaziantep’te adliye otoparkı önünde meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 5 kişiden 4'ünün mensubu olduğu Dedekurt ailesi, büyük acı yaşıyor. Elektrik-elektronik mühendisi olan Atilla Dedekurt’un 3 yaşında bir kız çocuğuna sahip olduğu ifade edilirker, Dedekurt’un hastanede hayatını kaybeden kardeşi Mehmet Kenan Dedekurt’un ise 7 ay önce dünya evine girdiği belirtildi.

Gaziantep Adliyesi otoparkı önünde dün bir aile, yanlış anlaşılmanın kurbanı olmuştu. Aralarında husumet bulunan iki çıkar örgütünün tarafları arasındaki kavgayla ilgili olarak, adliyeye gelen Adem Ç. kalaşnikofla, S.G ve beraberindekileri öldürdüğünü düşünürken, adliyeye boşanma davası süreci ile ilgili olarak gelen Dedekurt ailesini hedef seçti. Olay sonrasında Atilla Dedekurt (34) annesi Hatice Şenel Dedekurt (54), kız kardeşi Esra Dedekurt (29) ile birlikte Zeki Erdem Özümsöğütlü’ün (26) ölümüne sebep oldu. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mehmet Kenan Dedekurt da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 5 kişinin cenazesi, Bahaeddin Nakıboğlu Camii’ne getirildi. Dedekurt ve Özümsöğütlü ailesi kurşunlara hedef olan 5 kişinin tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren bazı aile yakınlarını ise beraberindekiler güçlükle sakinleştirmeye çalıştı. Cuma namazının kılınmasının ardından, 5 kişi asri mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Cinayete sebep olan ve dün emniyete teslim olan zanlı Adem Ç. ise Şehitkamil Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Yanlış kişileri vurduğunu sonradan öğrenen Adem Ç.’nin pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

"ATİLLA ÖMRÜNÜ MİLLİ MANEVİ DEĞERLERİN GELİŞMESİNE ADAMIŞTI"

Kız kardeşinin davasıyla ilgili Gaziantep Adliyesi’ne ailesiyle birlikte gelen Atilla Dedekurt’un yakın arkadaşları, Dedekurt'u anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Mesleğinde çok başarılı, aynı zamanda hayırsever bir vatandaş olduğunu vurgulayan Dedekurt’un arkadaşlarından Murat Boynukısa, "Atilla kardeşim ömrünü milli manevi değerleri gelişmesi, gençlerin yetişmesi için vakfetmiş bir arkadaşımızdı. Ne yazık ki, bu dünyadan göçmesi de böyle bilinçsiz bir gencin yaptığı fiille gerçekleşti. Bu dünyadan göçerken de bize en güzel mesajı vermiş oldu. Gençlere sahip çıkılması gerektiğini bizlere bir kere daha anlatmış oldu." dedi.

Mehmet Demir isimli aile dostu da "Atilla çok değerli, çalışkan, dürüst bir arkadaşımızdı. Böyle menfur bir saldırıda ailesiyle birlikte hayatını kaybetmesinden dolayı acımız çok büyük. Allah’tan merhamet diliyorum. İnşallah gidecekleri yer daha güzel olur." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"DEDEKURT’UN DAYISI DEHŞET DAKİKALARINI ANLATTI"

Dedekurt’un dayısı Muhittin İyibardakçı da yaşanan dehşet dolu anları güçlükle anlattı. 9. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmadan çıktıktan sonra kendi arabasına yöneldiğini daha sonra kafasını çevirdiğinde yeğenlerine ateş edildiğini gördüğünü kaydeden İyibardakçı, "Şarjörü bitince gidiyor sandım. Ben de arabamla gidip ona çarpıp düşürmek istedim. O sırada ikinci şarjörü aldı yolun ortasında. Onu da yeğenimin yanındaki arkadaşına doğrulttu." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: