Adliye Sarayı 10 Ay İçinde Tamamlanıyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi İstasyon Mahallesinde, yapımı süren Adliye Sarayı’nın inşaatı hızla yükseliyor.8 bin 500 metrekare...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi İstasyon Mahallesinde, yapımı süren Adliye Sarayı’nın inşaatı hızla yükseliyor.

8 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni Adliye Sarayı’nı bitirme sürelerinin 28 Temmuz 2013’te dolacağını kaydeden Serkan İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi yetkilileri, binayı bitirmek için bu süreyi beklemeyeceklerini vurgulayarak “Biz binayı en geç Mayıs içinde tamamlayıp teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Adli işlemleri, sıkıştığı Hükümet Konağı’ndan çıkaracak olan Adliye Sarayı toplam 8 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bodrum, zemin ve artı 4 kat olmak üzere toplam 6 katlı olacak Adliye Sarayı'nda 1 Başsavcı Odası, 18 Hakim Odası, 10 Cumhuriyet Savcısı Odası, 2 Müfettiş Odası, 13 Arşiv Odası, 2 emanet deposu, 10 Yazı İşleri Müdürü Odası, 10 Duruşma Salonu, 2 İcra Müdürlüğü Odası, 3 ön büro, 2 soruşturma bürosu, 1 infaz bürosu, avukat bekleme odaları, bilgi işlem bürosu, uzlaştırma, pedagog, psikolog ve sosyal çalışmacı odası, adli sicil bürosu, kafeterya ve benzeri bölümler de yer alacak.

Reklam
Reklam

Çerkezköy Devlet Hastanesi yanında bulunan Malkoçoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan Adliye Sarayı'nın 3.5 dönümlük arsasını 2008 yılında Çerkezköy Belediyesi tahsis etmiş, ayrıca SSK'ya ait 1940 metrekareyi de dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan vasıtası ile kamulaştırılarak, yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik bir alan Adliye Binası yapılmak üzere 2008 yılında Adalet Bakanlığı'na teslim edilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: