Adliye simsarına saldırı

Polise verdiği 29 sayfalık ifadeyle Mersin Adliyesi'nde rüşvet soruşturması başlatılmasına neden olan 'Kel Kasım' lakaplı Kasım Sümer, silahlı 2 kişinin saldırısına uğradı. Olayda bacağına 2 kurşun isabet eden Sümer tedavi altına alınırken, saldırganlar kısa süre içerisinde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; olay, dün saat 20.00 sıralarında Yeni Mahalle 5317 Sokak üzerinde meydana geldi. Dolandırıcılıktan sabıkalı Kasım Sümer, birlikte bir işyerinde oturduktan sonra ayrıldığı arkadaşları Mehmet Öke ve Vural Bilci tarafından silahlı saldırıya uğradı. Bacağına 2 kurşun isabet eden Sümer, kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

TABANCA İLE YAKALANDI

Olaydan sonra kaçan saldırganlardan silahı kullanan Mehmet Öke ile Vural Bilici, olaydan kısa süre sonra suç aleti tabanca ile birlikte yakalandı.

Reklam
Reklam

Zanlılar, emniyetteki sorgularında, Kasım Sümer'in kendilerini, Kültür Bakanlığı'nda işe aldırma vaadiyle 5 bin dolar dolandırdığını, saldırıyı bu yüzden düzenlediklerini ifade etti.

RÜŞVET SORUŞTURMASINA DA KARIŞMIŞ

Olayda yaralanan Kasım Sümer'in adı, bundan kısa bir süre önce Mersin Adliyesi'nde başlatılan büyük rüşvet soruşturmasına da karışmıştı. Yine bir dolandırıcılık suçundan gözaltına alınan Kasım Sümer, Mersin Emniyeti'nde verdiği 29 sayfalık ifadede, Mersin Adliyesi'nde rüşvet ve hatır karşılığı dosya bağlandığını ileri sürmüş ve Adalet Bakanlığı müfettişlerince soruşturma başlatılmasına neden olmuştu. Sümer'in verdiği ifadeler doğrultusunda başlatılan Mersin Adliyesi'ndeki soruşturma halen devam ediyor.

İHA

Anahtar Kelimeler: