Adliyede mazbata töreni

Tokat Adliyesi'nde düzenlenen törenle hakimler ve cumhuriyet savcısının 1. sınıfa ayrılma mazbataları takdim edildi.

Tokat Adliyesi'nde görevli Hakimler Dicle Tekşal ve Yahya Paslı ile Cumhuriyet Savcısı Mustafa Çelenk, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu kararı ile 1. sınıfa ayrılmaya hak kazandılar. Mazbatalar, Tokat Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Akbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin ve Hakim Ramazan Yıldırım tarafından verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, hâkimleri ve cumhuriyet savcısını 1. sınıfa ayrılmalarından dolayı tebrik ederek, 1. sınıfa ayrılmanın meslek açısından ilgili hakim ve cumhuriyet savcılarının çalışmalarının yüksek kurulca tasdik edildiği anlamına geldiğini, bunun meslek açısından önemli bir aşama olduğunu kaydetti. Törende Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur Akbulut da 1. sınıfa ayrılmanın öneminden bahsederek, Tokat Adliyesi'nde görev yapan hakim ve cumhuriyet savcılarının 1. sınıfa ayrılma oranlarının yüksek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz