Adliyenin Kapatılmasına Tepki

Salihli Selendililer Derneği Başkanı Abidin Özcan, Selendi Adliyesi’nin kapatılma kararına tepki gösterdi. Dernek binasında basın...

Salihli Selendililer Derneği Başkanı Abidin Özcan, Selendi Adliyesi’nin kapatılma kararına tepki gösterdi. Dernek binasında basın açıklaması düzenleyen Salihli Selendililer Derneği yönetim kurulu üyeleri, Manisa milletvekillerini ve iktidar partisi milletvekillerini, siyasi partilerin il, ilçe başkanlarını göreve davet etti.

Selendi Adliyesi’nin kapatılmasından vazgeçilerek hizmet vermeye devam etmesi için yetkilileri gerekeni yapmaya çağıran Özcan, “Salihli’de 8 binden fazla Selendili hemşehrilerimiz adına memleketimizdeki adliyenin kaldırılmasını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Biz, hızlıca göç veren Selendi’nin kalkınması ve gelişmesi için yüksekokul yapılmasını beklerken önce Tekel İşletmesi, Kadastro ve Askerlik Şubesi’nin ardından adliyenin kapatılması Salihli Selendililer Dernek Yönetimi olarak bizleri üzmüştür" dedi.

Reklam
Reklam

Resmi kayıtlara göre, ilçe merkez nüfusu 6 bin, köy nüfusu 16 bin olmak üzere toplam 22 bin olduğunu anlatan Özcan, şöyle konuştu: "Selendi Adliyesi’nde 2011 yılında; Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 235, Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 428, Asliye Ceza Mahkemesi’nde 267, Sulh Ceza Mahkemesi’nde 372, Kadastro Mahkemesi’nde 126, İcra Ceza ve İcra Hukuk Mahkemesi’nde 195, İcra takibi 800, Cumhuriyet Savcılığı’nda 636 olmak üzere toplam 3 bin 59 dosya görülmüştür. Selendi'de yaşayan ve adliye ile işi olan, hakkını aramak için adliyeye başvuran vatandaşlarımız artık kilometrelerce uzaktaki çevre adliyelere gitmek zorunda bırakılmıştır. Yapılan bu uygulama yanlıştır. En basit 5 liralık sabıka kaydı için kilometrelerce uzaktaki adliyeye vatandaşlarımız gidecek daha çok zaman ve para harcayacaktır."

Hemşehrilerinin adli mercilerde hak aramasının zorlaştığını anlatan Özcan, şunları söyledi: "1954 yılında zorla ilçe olan Selendi, bu zihniyetle giderse köye dönecektir. Manisa milletvekillerini ve bilhassa iktidar partisi milletvekillerini, siyasi parti il, ilçe başkanlarını göreve davet ediyoruz. Selendi Adliyesi'nin kapatılmasından vazgeçilerek hizmet vermeye devam etmesi için gerekeni yapmaya çağırıyoruz. Salihli Selendililer Derneği olarak Selendili hemşehrilerimizin yanında olduğumuzun ve haklı mücadelelerinde yanlarında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğimizin kamuoyu tarafından bilinmesini önemle vurgularız. Selendi Adliyesi’nin kaldırılması kararının derhal iptal edilmesini istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: