Adliyeyi basan sanıklar DGM'de

İSTANBUL (İHA) - Terör örgütü PKK/KADEK adına İstanbul Adliyesi 7. İcra Tetkik Mercii'ni basarak pankart açan 21 sanığın yargılanmasına, İstanbul DGM'de devam edildi. Adliyeyi basmadıklarını, içeride mahsur kaldıklarını ifade eden sanıkların, "Yasadışı silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan 5 yıldan 26 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen duruşmaya, 3'ü 18 yaşından küçük toplam 21 tutuklu sanık katıldı. Sanıklardan Ekrem Can, İstanbul Adliyesi'ne basarak eylem yapanlar arasında olmadığını, ara sıra DEHAP İl binasına gittiğini söyleyerek tahliye talebinde bulundu. Amaçlarının İstanbul Adliyesi'nde basın açıklaması yapmak olduğunu kaydeden tutuklu sanık Mahmut Cengiz, "Amacımız basın açıklaması yapmaktı. Adliye içinde toplandık. Dışarı çıkmak üzereyken sivil giyinmiş şahıslar bizi linç etmek istedi. Biz de orada bulunan odaya girdik. Kapının kolu olmadığı için kilitlendi ve mahsur kaldık" dedi.

Reklam
Reklam

Diğer sanıklar da Cengiz'in ifadesi doğrultusunda ifade vererek, adliyeyi basmadıklarını, bulundukları bölümde kapı kolu olmadığı için mahsur kaldıklarını iddia etti.

Savcı, sanıklardan Abubekir Perk ve Enver Önalan'ın tahliyesini isterken, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.
Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul DGM Başsavcılığı'nda sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların, "Yasadışı silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan 5 yıldan 26 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.