Adnan El Duleymi'nin açıklamaları

BAĞDAT (İHA) - Irak Sünni Birleşik Anlaşma Cephesi Lideri Adnan El Duleymi, yeni hükümetin Irak'ın güvenlik sorununu çözmesi gerektiğini söyledi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugünkü meclis toplantısının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Sünni Birleşik Anlaşma Cephesi Lideri Duleymi, "Umarız yeni hükümet ülkedeki güvenlik sorununu çözer. Bu insanların çektiği çile artık bitsin. Her yerde ölüm var. İnsanları kaçırıyorlar, öldürüyorlar. Bunların sona ermesini istiyoruz. Buradan yeni Başbakan'a sesleniyorum, bu olayların karşısında güçlü bir şekilde durmasını istiyoruz" dedi. Duleymi, yeni göreve atanan İçişleri Bakanı Cevad Bolani ile ilgili olarak da, "Yeni İçişleri Bakanı'nın da Başbakan'la beraber çalışarak, ülkedeki bütün terör olaylarını sona erdirmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. Hükümetle ortak çalışmak istediklerini söyleyen Duleymi, "Hepimiz bu hükümetle birlikte çalışmaya hazırız. Yapılan her doğru harekette yeni hükümet bizi yanında bulacak" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Irak hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması konusuna da değinen Duleymi, 2 bin 500 tutuklunun serbest bırakılması kararını açıklayan Başbakan Maliki'ye, "Yetkisini kullansın, Amerikan hapishanelerinde kalan bütün tutuklularımız salıverilsin" dedi.