Adnan Evsen: Türkiye’de deprem senaryosu yok

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Adnan Evsen, Türkiye’nin doğal afetlerle ilgili bir senaryosunun bulunmadığını...

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Adnan Evsen, Türkiye’nin doğal afetlerle ilgili bir senaryosunun bulunmadığını söyledi. Evsen, “Türkiye’de dün olduğu gibi yarın da deprem olabilir. Asıl sorulması gereken soru bizim doğal afetlerle ilgili bir senaryomuz var mı? Bu sorunun cevabı da olmalıdır.” şeklinde konuştu.
Adnan Evsen, Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, ülkemizde meydana gelen depremlerde binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bunun yanında milyarlarca lira zararın ortaya çıktığını dile getirdi. Ülkemizde kuzeyde ve güneyde farklı baskılar sonucunda depremlerin oluştuğunu ifade eden Evsen, Kayseri’nin içinde bulunduğu hattın Orta Anadolu Fay Hattı olduğunu hatırlattı. Evsen, Kütahya’da meydana gelen depremin Kayseri’nin içinde bulunduğu fay hattını tetiklemesi gibi bir durumum söz konusu olmayacağını söyledi. “Sık sık kendilerine deprem olacak mı?” sorusunun yöneltildiğini dile getiren Evsen, “Türkiye’de dün olduğu gibi yarın da deprem olabilir. Asıl sorulması gereken soru bizim doğal afetlerle ilgili bir senaryomuz var mı? olmalıdır” şeklinde konuştu.
Adnan Evsen, “Üzülerek söylüyorum ki; Türkiye’de, bu konuda hazırlanmış bir senaryo yok. İnsanlarımızın ölmesi, ülkemizin milyarlarca lira zarara uğratılması bu eylemsizlikler nedeniyle ortaya çıkıyor. Yarın Kayseri’de 5 büyüklüğünde bir deprem olsa kimin ne yapacağı belli değil. Çünkü ortada hazırlanmış bir senaryo, tatbikat yok” dedi.
Evsen, zemin etütlerine yönelik çalışma yapılmadan popülist politikalarla şehirleri taşımanın başka bölgelere kaydırmanın önlem alma konusunda çözüm olmayacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz