Adolf Hitler'e pasta yapmadılar

ABD'nin New Jersey eyaletinde bir mağaza, oğluna Adolf Hitler ismini veren adamın doğum günü pastası siparişini geri çevirdi. New Jersey'nin Phillipsburg bölgesinde faaliyet gösteren ShopRite isimli mağaza, oğluna Adolf Hitler ismini veren bir adamın doğum günü pastası siparişini almadı.

Mağaza yönetimi adına açıklamada bulunan Karen Meleta, söz konusu durumun mağazanın etik değerleriyle örtüşmemesi sebebiyle, uygunsuz olarak nitelendirdikleri bu siparişi geri çevirmek durumunda kaldıklarını aktardı. Meletta, "İnandığımız ve inanmadığımız değerler konusunda oldukça hassasız. Tasarladığımız ürünlerimiz konusunda bazı standartlarımız ve prensiplerimiz var. Heath Campbell isimli şahıs, 3 yaşına basan oğlu için bize pasta siparişi vermek istedi. Adolf Hitler isimli oğlu için bir pasta tasarlamamızı ve üzerinde 'İyiki doğdun Adolf Hitler' yazısı ile gamalı haç bulunmasını talep eden Campbell'ın bu isteğini yerine getiremeyeceğimizi bildirdik. Aynı şekilde geçtiğimiz 2 yıl da aynı kişi bu taleple bize gelmiş ve yine geri çevrilmişti" dedi.

Reklam
Reklam

Pennsylvania, Holand Township kökenli Heath Campbell, Pazar günü 3 yaşına basan Adolf Hitler isimli oğlunun yanı sıra JoyceLynn Aryan Nation Campbell ve Honszlynn Hinler Jeannie Campbell isimli 2 de kız çocuğa sahip. Bu arada kızlarının isimlerinin de Nazi SS subaylarının başındaki isim olan Heinrich Himmler'e atfen verildiği belirtiliyor.

Öte yandan ShopRite'ın geri çevirdiği talebi, Wal-Mart'ın kabul ettiğini kaydeden Campbell ise oğlu için istediği gibi bir pasta yaptırdığını söyledi. Wal-Mart sözcüsü Anna Taylor, "Bizim birincil amacımız elimizden gelen en iyi şekilde müşterinin talep ettiği pastayı tasarlamak. Mağaza olarak tüm müşterilerimizin görüşlerine saygı duyuyoruz" dedi.

Bu arada ırkçı olmadığını kaydeden Campbell, çocuklarının büyüdüklerinde kendi istedikleri görüşe yönelmelerine müsaade edeceğini vurguladı. Campbell, "Bildiğiniz gibi bunlar sadece birer isim. Evet, Naziler kötü insanlardı. Ama benim çocuklarım çok küçük. Onlar gibi büyümeyecekler" şeklinde konuştu.

İHA