Adrasan'da "Akkarınlı Ebabil Ve Ekoturizm Toplantısı" Yapıldı

 Kumluca'ya bağlı Adrasan beldesindeki Pırasalı Adası'nda bulunan akkarınlı ebabil kuşlarının bölgedeki ekoturizme sağlayacağı katkılar, düzenlenen toplantıda ele alındı.

Kumluca'ya bağlı Adrasan beldesindeki Pırasalı Adası'nda bulunan akkarınlı ebabil kuşlarının bölgedeki ekoturizme sağlayacağı katkılar, düzenlenen toplantıda ele alındı. Akdeniz Üniversitesi Adrasan Eğitim ve Uygulama Merkezindeki toplantıda konuşan Akdeniz Üniversitesi Alanya Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Karaardıç, akkarınlı ebabil kuşlarının dünyadaki en yoğun popülasyonuna Pırasalı Adası'nda rastlandığını bildirdi. Akkarınlı ebabil kuşlarıyla ilgili araştırmayı İsviçre Sempach Kuş Araştırma Enstitüsü ile yürüttüklerini belirten Karaardıç, araştırmalar sonucunda ortaya çıkacak bulgularla kuşların yaşam öykülerini belirleyeceklerini anlattı. Akkarınlı ebabil kuşlarının yöre turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Karaardıç, bu kuş türünün yörede ekoturizmin gelişmesine katkı yapacağına inandığını vurguladı. Karaardıç, şunları söyledi: "Akkarınlı ebabil kuşlarının, Adrasan yöresindeki turizmin geleceği için önemli olduğunu düşünüyorum. Bölgemizin ve bu kuş türünün tanıtımı için bir kuş gözlem şenliği, festival düzenlenebilir. Uluslararası sempozyumlarda anlatılarak, burada tanıtım etkinlikleri gerçekleştirilebilir. Bu konuda yöre insanının katkısı ve desteğine ihtiyaç var. Bunu hep birlikte başarabiliriz." Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Adrasan'ın turizm konusunda adından söz ettirdiğini, bunun yanında çekim merkezi olmasına katkı sağlayacak doğal güzelliklerin de kullanılabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmaları öncelikle yöre halkının sahiplenmesi gerektiğini belirten Çetinkaya, "Belediye olarak her zaman destek vermeye hazırız. Buradaki bu güzelliklerin halka anlatılması adına nisan ayında düzenlediğimiz Tarım ve Seracılık Festivalimizin içinde bir etkinlik yapabiliriz. Bunun dışında ayrıca kuş gözlem günleri veya şenlik gerçekleştirilebilir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz