Adüdat Highline İle Tanıştı

Adnan Menderes Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (ADÜDAT), yüksek iki kaya arasına gerilen özel bir perlon üzerinde...

Adnan Menderes Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (ADÜDAT), yüksek iki kaya arasına gerilen özel bir perlon üzerinde dengede kalma sporu olan Highline ile tanıştı.

Dağcılık gibi oldukça geniş bir sporu gerek alpinizmle gerek spor tırmanışla her alanda yerine getiren Adnan Menderes Üniversitesi Dağcılık Topluluğu (ADÜDAT) yeniliklere hayır demiyor. ADÜDAT, 20-23 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen Kaynaklar Kaya Tırmanış Şenliği’ne katılarak, çoğunlukla spor tırmanışla ilgilenen dağcıların yaptığı bir spor olan Highline’ı deneme fırsatı buldu.

Reklam
Reklam

Düzeneğin kurulabilmesi için öncelikle kaya tırmanışı yaparak seçilen uçlara çıkan ADÜDAT’tan Ramazan Bozdemir, Muhammet Öner ve Onur Özekinci ‘Highline Exreme’ sporuyla heyecanlı anlar yaşadı.

HİGHLİNE NEDİR?

Son yılların gözde sporlarından biri olan Highline, yüksek iki kaya arasına gerilen özel bir perlon üzerinde dengede kalma sporu olarak biliniyor. Ciddi bir konsantrasyon gerektiren spor exreme sporlar içinde yerini aldı. Yere yakın bir hat kurularak yapılanına da Slackline deniyor ve sporcular ilk olarak slackline ile başlayarak hat üstünde ayakta durmayı öğreniyorlar. Kendilerini Slackline ile geliştiren sporcular Highline’a geçiş yapabiliyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz