ADÜ’de TÜBİTAK Bölge Koordinatları konferansı gerçekleşti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bölge Koordinatörleri toplantısı Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.Etkinliğe ADÜ Rektörü Prof.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bölge Koordinatörleri toplantısı Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.
Etkinliğe ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol, Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Gül Ünal Çoban ve Araş. Gör. Dr. Zekiye Özgür ve ADÜ personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversitelerin nitelikli eğitim öğretim sunarak teori ve pratiğin bağlarını içselleştirmiş, alanında meslek profesyonelleri yetiştirmenin yanı sıra, araştırarak, bilgi üreterek topluma hizmet etmeyi amaçladığını vurguladı.
Bu bilinçle hareket etmenin gelişim, başarı ve istikrarın ön koşulu olduğunu ifade eden Rektör Aldemir, varlık sebebimiz olan öğrencilerimizin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik projeler üretmelerini teşvik etmek amacıyla yönetim olarak çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Sözlerini sürdüren Rektör Aldemir, “Bilgiyi elde tutanın; siyaset, askeri ve ekonomik düzlemde ön plana çıktığı günümüz dünyasında bilimsel araştırma tekniklerini öğrenmek, markalaşma, patent sahipliği ve bunların ekonomik güce dönüştürülmesi çok önemli bir yer tutmaktadır” diye konuştu.
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Gül Ünal Çoban ve Araş. Gör. Dr. Zekiye Özgür, bu yıl yedinci kez düzenlenecek olan "TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları" konusunda sunum yaptı.
“Başvurular 10 Mayıs 2019 Tarihine Kadar Devam Edecek”
Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorilerinde başvuruların açıldığını belirten Prof. Dr. Gül Ünal Çoban, 10 Mayıs 2019 tarihine kadar başvuruların devam edeceğini söyledi.
Yarışmaya katılan öğrencilerin çok basit nedenlerden dolayı elenebildiğine dikkat çeken Araştırma Görevlisi Zekiye Özgür, yarışmalarda öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususları anlattı. Projelerin, özgünlük, katma değer, yöntem ve süreç, uygulanabilirlik kıstaslarına göre değerlendirileceğinin altını çizen Özgür, proje hazırlanması konusunda da bilgiler verdi.
Etkinlik, katılımcıların sorularının yanıtlanmasını ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akyol’ un, Prof. Dr. Gül Ünal Çoban ve Araş. Gör. Dr. Zekiye Özgür’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz