Adü’den Türkiye’nin İlk Online Halkla İlişkiler Sözlüğü Sitesi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atça Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Türkiye’nin ilk...

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atça Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, Türkiye’nin ilk online halkla ilişkiler sözlüğü olan ‘www.proobe.net’ adlı siteyi yayın hayatına sokarak önek bir projeye imza attı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Atça Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı tarafından hayata geçirilen sözlük projesi olan Proobe.net “Halkla İlişkiler Hakkında Herşey” sloganıyla, halkla ilişkiler ve bağlantılı tüm disiplinleri ele alarak teorik terimleri sunmayı amaçlıyor. Proje ekibi 2 akademik yönetici editör ve 12 kurucu editörden oluşuyor. Kurucu editörler projeyi tasarlayan 12 öğrenciden oluşmakta ve mezuniyet sonrası da projeyi ayakta tutacak temel yapıyı oluşturacak. Projenin gelecek yıllardaki öğrenci editörleri yalnızca içerik yetkilerine sahip olacakken kurucu editörler projenin tüm planlamaları üzerinde yönetim yetkilerine sahip olacak.

Reklam
Reklam

Proje ekibinin başında olan ADÜ Atça Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlilerinden Akan Yanık ve Songül Yanık, proobe.net projesinin yalnızca online terimler sözlüğü olarak kalmayacağını ileriki yıllarda Türkiye’de ilk olabilecek hem sosyal hem de yazılımsal fikirlere imza atarak halkla ilişkiler mesleğine değer katacak bir proje olacağını aktardı.

ADÜ Atça Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, “proobe.net” adlı projenin ortaya çıkmasında emeği bulunan akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, “Projenin tematik yarışmalardan sesli kitaba, görme engelli yazılımından sosyal eğlence paketlerine kadar 5 yıllık tüm planlarını hazır halde görünce gerçekten yalnızca güzel bir proje değil sürdürülebilir bir projenin de hayat bulduğunu gördüm. Mesleğine değer katan ve özne olmayı başarabilmiş öğrencilerimin yollarının her daim açık olacağı artık gün gibi ortadadır. En büyük dileğimiz, özne olarak mesleğine değer katan ve geleceği öngören projeler hazırlayan bu ekibin Atça Meslek Yüksekokulu ailesine yeni katılacak olan tüm öğrencilere örnek olmasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Proobe.net proje ekibi ADÜ Atça Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan belgeleri aldıktan sonra projenin hayat bulmasındaki rolün ancak gelecek hayallerinin gerçekleşmesiyle gurur duyulacak bir erdem olacağını vurgulayarak, çabalarının mezuniyet sonrasında da devam edeceğinin sözünü verdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: