Adü'nün Yabancı Öğrencilerine Ayso'dan Staj İmkanı

Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) okuyan Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan, Litvanya, Afganistan, İspanya, İtalya ve Polonya...

Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) okuyan Azerbaycan, Türkmenistan, Tacikistan, Litvanya, Afganistan, İspanya, İtalya ve Polonya uyruklu 30 öğrenci için AYSO Balık Restorant'ta bir tanışma kahvaltısı düzenlendi.

ADÜ ile Aydın Sanayi Odası'nın (AYSO) ortraklaşa düzenleği kahvaltı programına; Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu ile yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Rektör Birincioğlu yaptığı açıklamada; "Yabancı öğrenciler, Üniversitemizin dünya ile kaynaşmasında ilk adımı teşkil ediyor. Aydın Sanayi Odası ile görüşüp hem üniversitemizi geliştireceğini, hem de ülkemiz ekonomisine uzun vadede katkı sağlayacağını düşünerek bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Reklam
Reklam

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN İDEAL BÖLGE

Türkiye genelinde üniversitelerde 26 bin yabancı uyruklu öğrenci okuduğunu dile getiren Birincioğlu; "Türkiye'nin yurtdışında 50 bin civarında okuyan öğrencisi var. Devletimiz bu durumu tersine döndürmek için bir takım girişimlerde bulunuyor. Bunun için öğrencilerin sağlık sigortaları ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması açısından bir takım tedbirler alınıyor. Aydın ve çevresinin yurt dışından gelen yabancı uyruklu öğrenciler için ideal bir eğitim alma ve yaşama bölgesi olduğunu, buradan memnun kalan her öğrencinin uzun vadede yeni öğrenciler getireceğini ümit ediyorum' dedi.

Özellikle önümüzdeki yıllarda İngilizce eğitim verecek olan Mühendislik Fakültesi'ne talebin daha fazla olacağını da dile getiren Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu; Diş Hekimliği, Tıp ve Mühendislik fakültelerine daha fazla yabancı öğrenci başvurmasını beklediğini açıkladı.

Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu ise; "Yabancı uyruklu öğencilere hitaben Aydın Sanayi Odası'nın 800 üyesi var. Bu üyelerimiz içerisinde birçoğu sizin ülkelerinize ihracat ve ticaret yapıyor" dedi.

Reklam
Reklam

TÜRK ŞİRKETLERİNDE STAJ YAPIN

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, kentte eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle tanışıp ikili ilişkileri gelecekte bir kariyer imkânı haline getirebilmek için bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek,"Sizler boş zamanlarınızda ya da yaz tatillerinde buradaki Türk şirketlerinde staj yapabilir ve çalışabilirsiniz. Bunun sonucunda belki de ülkenize döndüğünüzde o şirketlerle ilişkiyi devam ettirebilir ve kendinize bir kariyer imkânı yaratabilirsiniz. Böylece hem sizin için bir iş imkânı olur, hem de yerli firmalarımız için bir ticaret olanağı ortaya çıkar" dedi.

Karşılıklı sohbet havasında geçen toplantıda, yabancı öğrenciler yaşadıkları sıkıntlr anlatıp Aydın'da ve ADÜ'de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: