Advan, sivil ve demokratik anayasa için hiçbir engel yok

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, "Sivil anayasanın yapılması için hiçbir engel bulunmuyor. Her...

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, "Sivil anayasanın yapılması için hiçbir engel bulunmuyor. Her nereden tahrik gelirse gelsin demokratikleşmeye doğru yol alınması gerekiyor." dedi.
Diyarbakır’a bağlı Yenişehir’deki bir kafede Kurban Bayramı öncesinde açıklama yapan Advan, Van’da yaşanan 7.2’lik depremden dolayı bayramın buruk yaşandığına dikkat çekti. Bölgede yaşanan sorunların kardeşlik duygusuyla çözülmesi gerektiğini hatırlatan Advan, "Bölge ve ülkenin barışa ihtiyacı var. Kavga ve kan dökmekle hiç kimsenin bir yere varılmadı varamaz. Bu mübarek günlerin hatırına kansız, kavgasız, huzur içinde bir bayram geçirmek için gelin el ele verelim." şeklinde konuştu. Türkiye’de kangren hale gelmiş sorunlarla ilgili de değerlendirmede bulunan Advan, problemlerin yeni, sivil ve demokratik bir anayasayla çözülebileceğine işaret etti.
Yeni anayasa çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğine değinen Advan, bu fırsatın kaçırılması halinde herkese yazık olacağını dile getirdi. Çukurca’da terör örgütü PKK’nın saldırısının özellikle Anayasa Hazırlık Komisyonu’nun bir araya geldiği gün meydana gelmesine dikkat çeken Advan, "Anayasayla ilgili çalışmaların başladığı gün 25 evladımızı Çukurcada şehit verdik. Saldırının böyle bir günde meydana gelmesi tesadüfi değildir." ifadelerine yer verdi. AK Parti’nin Türkiye ve Diyarbakırın kalkınması için önemli çılgın projelerinin hayata geçmeye başladığını hatırlatan Advan, şu şekilde devam ettirdi: "Demokratikleşmeye bağlı olarak ekonomik refahın artması çalışmalarla olur. Yeni anayasa çalışmalarında da demokratikleşme sağlanması halinde ekonomik refahımız artacaktır. AK Parti hükümeti bölgemiz ve Diyarbakır`ın kalkınması için çok önemli projeler hayata geçirmeyi hedeflemektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz