Aesob Başkanı Sevimçok’tan Meclis Üyelerine Avm Teşekkürü

Muratpaşa’nın CHP’li meclis üyeleri Figen Çalıkuşu, Gültekin Otur ve Cem Balkan, Antalya Esnaf ve...

Muratpaşa’nın CHP’li meclis üyeleri Figen Çalıkuşu, Gültekin Otur ve Cem Balkan, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok’a nezaket ziyaretinde bulundu.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, meclis üyeleri Figen Çalıkuşu, Gültekin Otur ve Cem Balkan’a Antalya’da yapılacak yeni AVM’lerin plan tadilatı sebebiyle idare mahkemesine dava açtıkları için teşekkürlerini sundu. Sevimçok, “Bizim az bütçemiz var, danışmanlarımız yok ve nereye AVM yapılacağından haberimiz olmuyor. Bizim adımıza yani binlerce Antalya esnafı adına konuşuyorum. Onlar adına yaptığınız bu girişimden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. AVM içindeki esnaf ta bizim esnafımız ancak, adım başı açılan AVM’ler yüzünden hem AVM içinde, hem dışında bulunan esnafımız oldukça zor zamanlar geçiriyor” dedi.

Reklam
Reklam

CHP’li meclis üyeleri adına konuşan Figen Çalıkuşu ise AVM’lere karşı olmadıklarını belirterek,“Bizim AVM’lere karşı gibi durumumuz söz konusu olamaz. Hayatın gerçekleri adına hepimiz bir şekilde AVM’lere gidiyoruz. Bu plan tadilatında ise ilk defa önümüze MBTA diye bir şey çıktı. Bunun açılımı merkezle bütünleşen ticari alan. Bizim itiraz ettiğimiz noktalardan bir tanesi şehir trafiğinin çok sıkıştığı yerlere plan tadilatı yapılması. AVM’lerin şehrin göbeği yerine, daha şehir dışında ve trafiği rahat bölgelerde kurulmasından yanayız. Ayrıca bizim itiraz eteğimiz bir başka konu ise bu AVM’lerin içinde yerel esnafın bulunmamasıdır. Biz de davalarımızda müdahil olup, yanımızda yer alan AESOB başkanı Sayın Sevimçok’e tüşekkür ediyoruz” dedi.

Altınova ve Yenigöl Mahalleri içinde yapılması planlanan büyük AVM’ler için, yüzde 100 emsal artışı getiren plan tadilatının iptali için CHP’li meclis üyeleri Figen Çalıkışu, Gültekin Otur, Cem Balkan ve Zühre Yolcu tarafından Antalya İdare Mahkemesine dava açmıştı. 2. İdare Mahkemesi meclis üyelerinin bu talebini yerinde görerek, plan tadilatının yürütmesinin durdurulmasına karar vermişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: