AFAD, Acil Durum Kampüsü Için Başbakan'dan 'olur' Bekliyor

Afet ve Acil Durum (AFAD) Erzurum Bölge Müdürlüğü, Başbakanlık'tan olur çıkması halinde acil durum kampüsü...

Afet ve Acil Durum (AFAD) Erzurum Bölge Müdürlüğü, Başbakanlık'tan olur çıkması halinde acil durum kampüsü kuracak. İçerisinde sivil savunma arama kurtarma birlikleri, Kızılay Lojistik Merkezi, itfaiye, 112 komuta kontrol, konteyner- çadır kent, deprem araştırma merkezleri ve helikopter pistlerinin bulunacağı kampüs için 170 dönüm arazi tahsisi gerçekleştirildiği bildirildi.

AFAD Erzurum İl Müdürlüğü, olası yerel veya bölgesel bir afet olayına daha hızlı ve koordineli müdahale için Acil Durum ve Müdahale Kampüsü oluşturmak için harekete geçti. AFAD İl Müdürü Abdurrahman Aktürk, Erzurum'un iklim ve coğrafi özellikleri nedeniyle sürekli olarak doğal afetlerle karşı karşıya olduğunu söyledi. Aktürk, 1950-2008 yılları arasında ülkede en fazla afet olayının Erzurum'da gerçekleştiğini ifade etti. Aktürk, doğal afetler bakımından risk altında bulunan Erzurum'a dünyada bir ilk olarak, Afet ve Acil Durum Kampüsü kurmak için proje hazırladıklarına işaret etti. Aktürk, söz konusu projenin onaylanması için Başbakanlığa gönderildiği kaydetti. Deprem, çığ, sel, heyelan gibi doğal olaylara hızlı, etkin ve koordineli olarak müdahalenin önemli olduğuna dikkat çeken Aktürk, "40 milyon lira bedelli Acil Durum ve Afet Kampüsü projemiz Sayın Başbakan'ın onaylaması halinde olağanüstü durum ve afetlere daha hızlı ve koordineli müdahale edilebilecek. Bütün unsurlar tek bir merkezden koordine edilerek, kriz anında çok başlılığın önüne geçilmiş olacak." dedi.

Reklam
Reklam

AFAD İl Müdürü Aktürk, havalimanı yolu güzergahında 170 arazinin tahsisinin gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, "Olası bir afet olayına doğru, hızlı müdahale için Kızılay lojistik depoları, kan merkezi, 112 acil komuta kontrol merkezi, itfaiye, helikopter, çadır- konteyner kent, deprem araştırma merkezi, arama kurtarma birlikleri ve iletişim merkezlerinin tek bir elden idare edilebilmesi için aynı kampüs içerisinde olması gerekir. Kampüste afetzedeler için sosyal ve sportif donatılar bulunacak. 10 bin afetzedenin yerleşebileceği çadır ve konteynerler bulunacak. Kampüsün demir yolu, hava yolu ve kara yolu ağına yakın olması da büyük bir avantaj." şeklinde konuştu.

Aktürk, AFAD kampüsünün kurulmasıyla ülkedeki afetlerin yanı sıra bölge Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde meydana gelebilecek olası afetlere de anında müdahale edebilecek yeteneğe sahip olabileceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: