Afad Başkanı Şanlıurfa’da…

Afad Başkanı Oktay Şanlıurfa’da Suriyeli Sığınmacıların kaldığı çadırkentleri ziyaret etti.

Ardından Otel El Ruha'da açıklamalarda bulundu... Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Şanlıurfa'da Suriyeli sığınmacıların bulunduğu çadır kentleri ziyaret etti.

AFAD Başkanı Oktay ve beraberindeki heyet ilk olarak Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde bulunan çadır kenti ziyaret etti. Oktay, kurulma aşamasında olan çadır kenti ve içinde bulunduğu şartları yerinde inceledi. Harran’ın ardından Akçakale İlçesi’ndeki Süleyman Şah çadır kenti ziyaret eden Başkan Oktay, sığınmacılarla sohbet etti. Çadır kentlerdeki görevlilerden de bilgi alan Başkan Oktay daha sonra Suriyeli sığınmacılarla uzun uzun sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. Sığınmacılar çadırların kış koşullarına uygun hale getirilmesini istedi.

Reklam
Reklam

AFAD Başkanı Oktay daha sonra geçtiği El Ruha Otel'de UrfaHA muhabirine açıklamada bulundu. Başkan Oktay, kış hazırlıklarını yerinde görmek için bölgeye geldiğini ve kış bastırmadan her türlü hazırlığı tamamlamak için çalışmalara hız verildiğini belirtti. Başkan Oktay, "Eksiklerimizi, problemlerimizi kampları ziyaret ederek yerinde varsa eksiklikler yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak için buradayız. Her bir kampımız ayrı bir ilçe ve bu ilçemize her gün yeni misafirler geliyor" dedi.

Başkan Oktay, yardımların sadece yiyecek, barınma ve giyecekle sınırlı olmadığını psikolojik destekte verdiklerini ifade ederek, "Biz olayı, geniş çerçevede değerlendiriyoruz. Çadırkentler açısından en büyük rakam Şanlıurfa’da. Şanlıurfa’daki iklimden ve insanından memnunuz. Yardımcı oluyorlar. Çadırkentlerle ilgili harcamalarımız ve eksiklerimizi bölgeden temin ederek ekonomik katkı sağlamaya çalışıyoruz. Gaziantep'te ise 22 bin mültecimiz var, yine Hatay ve Kahraman Maraş’la birlikte toplamda bugün itibariyle 112 bin misafirimiz var. Gidenlerle birlikte bu sayı 150 bini buldu. Bu sayı sürekli de artıyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çadırların taban izolasyon çalışmalarının bu hafta itibariyle başlatılacağını hatırlatan Oktay, "Tüm çadır kent ve konteynır kentlerimizin tamamında kış hazırlıklarımızı bu ayın sonuna kadar tamamlamak istiyoruz. Bu çalışmayı da ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ederek yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Suriye'de ki sorunlar nedeniyle insanların Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldığını hatırlatarak, Harran’da yeni bir konteynır kent çalışması yapıyoruz. Yapılan çalışmalarla burada da iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz. Problemler mutlaka olacaktır ve bizim görevimiz de bu problemleri tespit edip iyileştirmektir. Uluslararası camiaya da bir daha ellerini taşın altına koymalarıyla ilgili çağrıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Başkan Oktay çalışmalarda gösterdikleri hassasiyet ve özen nedeniyle başta İlgili bakanlık, Şanlıurfa Valiliği ve İl Özel İdaresi olmak üzere emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: