AFAD Botan Çayında Boğulmalara Karşı Önlem Aldı

SİİRT (AA) - Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından en fazla boğulma vakaların yaşandığı Botan Çayı'nda önlem amacıyla mobil ekip oluşturuldu.

SİİRT tarafından en fazla boğulma vakaların yaşandığı Botan Çayı'nda önlem amacıyla mobil ekip oluşturuldu. Her yıl onlarca vatandaşın serinlemek amacıyla girdiği Botan Çayı'nda akıntıya kapılarak boğulmaları önleme amacıyla AFAD ekipleri harekete geçti. Boğulma vakalarının önüne geçmek için çayı boyunca vatandaşları ikaz eden AFAD ekipleri, ani su yükselmelerine karşı vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. AFAD İl Müdürü Sami Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt'in risk haritasın oluşturulduğunu ifade ederek, yaz aylarında en fazla boğulma vakaların yaşandığı yerlerde mobil ekiplerin ring yaptığını söyledi. Vatandaşların can güvenliği için AFAD'ın 24 saat görev başında olduğunu vurgulayan Bozkurt, şöyle konuştu: "İlimizde dere ve akarsuların fazla oluşu nedeniyle yaz aylarında boğuma vakaları yaşanıyor. Biz de bu boğulma vakaların en yoğun yaşandığı bölgelerle ilgili geçmişe dönük risk haritası çıkardık. Boğulma vakaların en yoğun Botan Çayı'nda yaşandığını tespit ettik ve vakalarının yaşandığı bölgeye mobil ekip görevlendirdik. Bu ekibimiz çay boyunca suya giren vatandaşlarımıza dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: