AFAD: Çadır kentte 17 bin 171 Suriyeli'ye hizmet veriliyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün itibariyle Türkiye’de 17 bin 171 Suriye...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bugün itibariyle Türkiye’de 17 bin 171 Suriye vatandaşının bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, çadır kentlerde bulunan Suriye vatandaşlarına barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık ve haberleşme gibi hizmetlerin verildiği belirtildi.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, 25-26 Mart tarihlerinde, 59 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının kendi istekleriyle ülkelerine döndüğü, 298 kişinin ise Türkiye’ye giriş yaptığı ifade edildi. Bugüne kadar ülkemize toplam 31 bin 475 Suriye vatandaşının giriş yaptığı bildirilen açıklamada, 14 bin 304 kişinin ise ülkesine döndüğü kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bugün itibariyle Hatay’da11 bin 305, Gaziantep’te (Nurdağı-İslahiye) 2 bin 140 ve Kilis’te 3 bin 676 olmak üzere toplam 17 bin 121 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır. Ayrıca 23’ü refakatçı, 27’si hasta ve yaralı olmak üzere toplam 50 kişi hastanede yatmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 17 bin 171 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Hatay’daki çadır kentlerde oluşturulan 68 sınıf ve 128 şubede okul çağındaki bin 121’i kız, bin 29’u erkek olmak üzere toplam 2 bin150 Suriye vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edilmektedir. Ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: