AFAD Çalışanları, Hükümete ‘Sesimizi Duyan Varmı?’ Diye Seslendi

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) çalışanlarının...

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) çalışanlarının toplu iş sözleşmelerinden faydalanmalarını talep ederek eylem yaptı. Sendika üyeleri hükümete ‘Sesimizi duyan var mı?’ diye seslendi.

KEKSK’e bağlı Tüm Bel-Sen Samsun Şubesi üyeleri, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) çalışanlarının toplu iş sözleşmelerinden faydalanmalarını talep ederek Samsun İl Genel Meclisi binası önünde eylem yaptı. Eylemci grup adına konuşan Tümbel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız “ Başta deprem olmak üzere, sel, su baskınları, trafik kazaları arazide kayıp araması, su üstü ve su altı arama ve kurtarma çalışmalarının yürütülmesi ve benzeri birçok olaylarda 7/24 saat esasına göre her türlü iş riski yüksek olan çalışma alanlarında görev yapan AFAD emekçilerinin yasalarla en doğal hakkı olan toplu iş sözleşmesinden bir an önce yararlandırılması gerekmektedir." dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından AFAD çalışanları taleplerinin karşılanması için, hükümete enkaz altında biri olup olmadığını kontrol etmek için kullandıkları “Sesimizi duyan var mı? ”söylemi ile seslendi. Eylemci grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: