Afad Ekibine Eğitim

2013 yılında “Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği” kapsamında Samsun İl Afet...

2013 yılında “Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği” kapsamında Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) eğitim başlatıldı.

"Afete Hazır Türkiye" temalı projede "Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İşyeri, Afet Gönüllüsü Gençler"in hedeflendiği öğrenildi. Söz konusu eğitim seferberliği kapsamında birey ve aileler için “Afet Bilinci-1” konulu eğitimler bugün Afyon, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Sakarya ve Samsun AFAD Müdürlüklerinde başlandı. Samsun Valiliği İl AFAD Müdürlüğü'nün ev sahipliğini yaptığı eğitim toplantısının 3-5 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği belirtildi. Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme Ve Eğitim Seferberliği Projesi kapsamında, aralarında eğitim uzmanı, sosyal çalışmacı, arama kurtarma teknisyeni, sağlık teknisyeni, şube müdürü, jeoloji mühendisi, endüstri mühendisi, şef, enformasyon memuru ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlerinin de bulunduğu 12 şehirden 75 AFAD eğitmenin katıldığı ve Ankara Afet Acil Durum Başkanlığı Eğitim Merkezi (AFADEM) öğretmenleri Zafer Aksu ve Caner Alver'in sunduğu Afete Hazır Aile Birinci Dönem Eğitimi’ne Samsun AFAD ev sahipliği yapıyor.

Reklam
Reklam

Bu projenin ilk ayağı olan “Afete Hazır Aile” eğitimi kapsamında, temel olarak halkımızın afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olması için bilinçlendirme çalışmaları ve eğitimlerdeki amacın afete hazır kültürünü oluşturmak, telem koruyucu önemleri kültürünü oluşturmak, farkındalık oluşturmak, temel koruyucu önlemleri paylaşmak, doğru davranış şekillerinin öğrenilmesini ve uygulanmasını sağlamak, başkanlık koordinasyonunda yürütülen hazırlık çalışmalarına destek sağlamak, aile afet planlarının hazırlanmasını sağlamak, okul ve işyeri afet ve acil durum planlarının yapılmasını sağlamak, gönüllülük bilinci kazandırarak eğitimin yaygınlaştırılmasında rol alacak sürdürülebilir genç ekipler oluşturmak olduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz