Bursa İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü İbrahim Tarı, birinci derecede deprem bölgesinde yer alan Bursa’da her vatandaşa afet eğitimi vermek istediklerini belirterek, “Herkesin bir sorumluluğu var. İlk önce depremin etkilerini azaltmalıyız” dedi.
İtfaiye Haftası münasebetiyle Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan ‘afetlerle mücadelemiz’ panelinde afet gerçeği masaya yatırıldı. Bursa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, itfaiye kurumunun faaliyetlerini anlattı. Bursa’da her türlü ihbarı dikkate aldıklarını dile getiren Doğan, alt ve üst yapıda yapılan çalışmalar sayesinde olaylara 3 dakika daha erken ulaştıklarını vurguladı. Lodosun yoğun olarak yaşandığı Bursa’da karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardıklarını dile getiren Doğan, itfaiyecilikte bir saniyenin bile hayati olduğunu belirterek, herkesi hassasiyete davet etti.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı ise, Bursalıların depreme hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. Bursa’nın birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını kaydeden Tarı, “Neredeyse şehrin tamamı birinci derecede deprem bölgesinde. Şehrimizin depreme hazırlanması bu yüzden çok önemli. Afete hazırlık sadece mahalli idareler, kamu ve kuruluşlarının sorumluluğunda değildir. Herkesin sorumluluğu vardır. Önce afetin etkilerini azaltmalıyız” dedi.
“BOŞ VAKTİNİZDE AFET EĞİTİM ALIN”
Afetlere hazırlık konusunda eğitimin hayati bir rol taşıdığını söyleyen Tarı, “Bütün Bursalıları eğitimlere davet ediyorum. Şehrimiz insanları bu çalışmalara gönüllü olarak katılmalı. Eğitimleri sizin uygun olduğunuz zamanlar vermeye hazırız. Mesai dışındaki saatlerde isterseniz bu saatlerde eğitim verebiliriz. Bize göre her saat uyar. İstediğiniz yerde ya da kurumda bu eğitimi verebiliriz. Başka zamanlarda da acil durumlar olabilir. İlk akla tabii afetler gelmemeli. Trafik kazası da büyük bir olaydır. Bütün bu olaylara vatandaşlarım bilerek mücadele etmesi gerek. Biz bu eğitimleri ücretsiz olarak her zaman verebiliriz” diye konuştu.
Yüksek Jeoloji Mühendisi Fazilet Altınışık, Bursa’nın deprem riskine dikkat çekerek, "Bursa’nın çevresi fay hatlarıyla kuşatıldı. Bunlardan özellikle Bursa’yı etkileyecek olanlar Marmara fayı, Gemlik-Geyve hattı, Uluabat ve Bursa fayıdır. Bu hatlar Bursa için tehlike arz ediyor. Dağ ilçelerinde deprem riski daha düşüktür. Bu bölgeler ikinci derecede deprem riski taşıyan alanlardır. Depreme herkes hazırlıklı olmalı" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz