AFAD, Muş'a tedbir amaçlı sivil savunma ekipleri gönderdi

AFAD, Muş’ta meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amacıyla Van Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik...

AFAD, Muş’ta meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından tedbir amacıyla Van Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin bölgeye gönderildiğini açıkladı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı yazılı açıklamada, Muş-Bulanık’ta saat 13.35’de 16.96 kilometre derinliğinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti. AFAD, bölgede ilk depremden sonra büyüklükleri 2.4 ile 2.8 arasında değişen 3 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı. Bölgede hasar ve can kaybının meydana gelmediği belirtilen açıklamada, bölgeye tedbir amaçlı olarak, Van Sivil Savunma Arama-Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin gönderildiği duyuruldu. AFAD, ayrıca Harita Genel Komutanlığı’nın da bölgede olası hasar gözlemi yapması için çalışmalarını başlattığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Deprem dış merkezine en yakın (25 km) Muş –Malazgirt’te en yüksek ivme değeri D-B yönünde 58.5 gal olarak ölçülmüştür. Ana şok ve daha sonra meydana gelen artçı depremler Muş ilinin kuzeydoğusunda yer alan Bulanık ilçesinin kuzeyinde dağılım göstermektedir. Bölge Muş bindirmesi ve Malazgirt fay zonlarının etkisi altındadır. Tarihsel dönemlerde de birçok yıkıcı depreme maruz kalan Muş ili son yüzyılda 1903 M=6.3 Malazgirt, 1903 M=5.3 Bulanık, 1907 M=5.0 Muş, 1946 M=5.7 Varto-Hınıs ve 1966 M=5.6, M=6.9 Varto hasar yapıcı depremlerinin etkisinde kalmıştır. Depremlerin meydana geldiği bölgenin güneydoğusunda 22/02/2011 tarihinde en büyüğü Ml:4.2 olan bir deprem aktivitesi meydana gelmiştir. Bu bölgede sismik olarak aktif bir bölge olup, bölgedeki faylarda bu tür depremlerin olması normaldir. Deprem bölgesindeki hasarlı yapıların kullanılmaması yönünde gerekli önlemler alınmalıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: