AFAD Personelinden Kan Bağışı

KASTAMONU (AA) – Kastamonu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli, Türk Kızılayı'na 10 ünite kan bağışında bulundu.

KASTAMONU personeli, Türk Kızılayı'na 10 ünite kan bağışında bulundu. Türk Kızılayı Kastamonu Şube Başkanı Muhsin Emeksizoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyada yaşayan herkesin bir gün mutlaka kana ihtiyacı olacağını söyledi. Halk arasında kan verme alışkanlığının yaygın olmadığına işaret eden Emeksizoğlu, şöyle konuştu: "İnsanlar kana ihtiyacı olduğu zaman kan vermenin önemini anlıyor. İnsanlar sağlıklıyken ve kana ihtiyaçları yokken kana verebilirlerse ihtiyacı olduklarında kolay kan bulur düşüncesinden yola çıktık ve Kastamonu'da bir birim kuruldu. Birimimiz 1 aydır faaliyet gösteriyor ama açılışı henüz yapılmadı. Yılda 10 bin ünite kan toplamayı amaçlıyoruz. Bunu toplayabilirsek, kurulan birim işlevini yerine getirmiş olacak. Bugün örnek bir davranış olarak Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelinden 10 arkadaş gelerek kan bağışında bulundu. Diğer kurumlara örnek olması bakımından çok önemli bir davranış. Bu vesileyle arkadaşlara çok teşekkür ederim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: