AFAD Personeline Eğitim Verildi

BİTLİS (AA) - Bitlis Eren Üniversitesince (BEÜ), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personellerine, kış arama kurtarma eğitimi verildi.

Bitlis Eren Üniversitesince personellerine, kış arama kurtarma eğitimi verildi. BEÜ Rekötürü Prof. Dr. Mahmut Doğru, yaptığı açıklamada, AFAD ile yaptıkları işbirliği sonucunda, personellere kış arama kurtarma eğitimi verdiklerini belirtti. Eğitimlerin, üniversitenin öğretim üyesi Emrah Aykora tarafından verildiğini bildiren Doğru, "Aykora, Türkiye Dağcılık Federasyonu teknik kurul üyesi ve 3. derece dağcılık antrenörü. Aykora, AFAD personeline, 15 saat teorik 30 saat uygulamalı eğitim verdi. Eğitimlerde en fazla çığ altında arama kurtarma çalışmalarına ağırlık verildi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: