AFAD: Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden 539'u ülkesine döndü

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan 539 Suriyeli vatandaşın, ülkelerine geri döndüğü bildirildi.<br/>Başbakanlık Afet ve...

Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan 539 Suriyeli vatandaşın, ülkelerine geri döndüğü bildirildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sınırın hemen ötesinde bulunan Suriye vatandaşlarına insani yardım faaliyeti kapsamında 17 Haziran 2011 tarihinde başlayan gıda yardımına devam edildiğini açıkladı.
Çadırkentlerin ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının ziyaretlerine açıldığı vurgulanan açıklamada, "AFAD, "Suriye’den gelen ailelerin çocuklarının normal aşı takvimi güncellenerek, aşıları Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü 21 Haziran 2011 tarihinde bölgede incelemelerde bulunmuştur." denildi.
Ankara’da bulunan büyükelçilik ve uluslararası kuruluş temsilcilerinden oluşan 25 kişilik bir heyetin bugün bölgeyi ziyaret ederek, incelemelerde bulunacağı bildirilen açıklamada, "İlgili kurum ve kuruluşlarımızca, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetlerin verilmesine devam edilmektedir. Çadırkentte uzmanlar tarafından psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Çadırkentte kalanların sportif faaliyette bulunmaları amacıyla, çeşitli branşlarda spor tesisleri kurulmuş ve gerekli malzemeler temin edilmiştir. 22 Haziran 2011 tarihi gece boyunca; ülkemize giriş yapanlardan 539 kişi kendi istekleri ile ülkelerine dönmüş olup, ilave olarak 111 Suriye vatandaşı ülkemize kabul edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz