AFAD Ve Türk Kızılayı, İran’a Gidecek

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İran’da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem sonrası arama-kurtarma...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İran’da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem sonrası arama-kurtarma ve ilk yardım ekipleri gönderilmesi için hazırlık yaptı.
Bu çerçevede; Van ve Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri ile Sağlık Bakanlığı UMKE ve Türk Kızılayı ekipleri hazırlandı.

İran’ın uluslararası yardım çağrısı yapmasını müteakip, arama kurtarma, UMKE ve insani yardım ekipleri bölgeye hareket edeceği bildirildi.

Türk Kızılayı da İran’ın Pakistan sınırında yaşanan şiddetli bir depremin ardından Afet Operasyon Merkezi’ni harekete geçirdi. Durum tespiti için İran Kızılayı ile iletişime geçen Türk Kızılayı yetkilileri, insani yardım konusunda hazır olduğu, yardım talebi olması halinde bölgeye gerekli yardım malzemelerinin hızlıca ulaştırılabileceği bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Hazırlıklar çerçevesinde, Türk Kızılayı’nın İran Sınırına yakın afet lojistik merkezlerinde, çadır, battaniye, uyku tulumu ve gıda kolisi gibi yardım malzemelerinin TIR’lara yüklenmesine başlandı.
Türk Kızılayı, ihtiyaç halinde bölgeye insani yardım malzemesi ve afet müdahale ekibi ulaştırabilmek için hazırlıklarını hızla tamamlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: