Afad'dan Arama Kurtarma Tatbikatı

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Kızılay Hasırca Kampı'nda meydana gelebilecek afetlere yönelik...

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Kızılay Hasırca Kampı'nda meydana gelebilecek afetlere yönelik arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Ülke genelinde ve Eskişehir'de muhtemel bir afet ve acil durumda sivil toplum kuruluşları ve arama kurtarma ekiplerinin koordineli çalışması için İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü tarafından Hasırca Kampı'nda tatbikat yapıldı. Kızılay'a bağlı kampta yapılan tatbikatta, arama kurtarma ekiplerince Kızılay envanterine yeni dahil edilen çadırların kurulumu, GPS cihazları ile arazide arama kurtarma faaliyetleri ve toplanan veri kayıtlarının sayısal ortama aktarılması, gece yürüyüşü, enkazdan yaralı çıkarılması, ilk yardım ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi ile telsiz iletişimi sağlama çalışmaları yapıldı.

Reklam
Reklam

Tatbikata Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), GEA ve Kızılay ekipleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: