AFAD'dan Öğrencilere Deprem Eğitimi

Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından Özel Emine Nakıboğlu İlkokulu öğrencilerine deprem eğitimi...

Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından Özel Emine Nakıboğlu İlkokulu öğrencilerine deprem eğitimi verildi.

Slayt eşliğinde Eğitim Uzmanı Mahmut Bay’ın eğitim seminerinde deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilinçlenen öğrenciler, uygulamalı olarak deprem anında hayatta kalmanın yöntemlerini öğrendi. Doğal afetlerden korunmak için herkesin bilinçli olması gerektiğini belirten Bay, can ve mal kaybını en aza indirmek için depremle yaşamayı öğrenmenin depreme hazırlık, deprem sırasında ve depremden sonra nasıl hareket edeceğini bilmekten geçtiğine vurgu yaptı.

Reklam
Reklam

Gerçekleştirilen bilinçlendirme semineri ile ilgili AFAD Eğitim Uzmanı Bay’a teşekkürlerini sunan Okul Müdürü Süleyman Eski, "Afetlerin sıklıkla yaşandığı günümüzde, depremlerin peş peşe olduğu bir zeminde yaşıyoruz. Bu eğitimle, öğrencilerimizin temel afet bilincine ulaşmalarını amaçladık." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: