Afad'dan Suriyeli Çocuklara Psikososyal Destek

Nizip Konaklama Tesisi'nde, Suriyeli çocuklara savaşın etkisinden kurtulmaları için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı...

Nizip Konaklama Tesisi'nde, Suriyeli çocuklara savaşın etkisinden kurtulmaları için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından piskososyal destek veriliyor.

Beşar Esad'ın zulmünden kaçan Suriyeli çocuklar, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki sığınmacı kampında savaşın etkisinden kurtulmaya çalışıyor. AFAD tarafından Suriyeli çocuklara psikososyal destek verilirken, çocuklar ise sergiledikleri gösteride açtıkları pankartlarda, "Suriye’ye geri dönmek istiyoruz" dedi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, yaklaşık 4 bin 500 çocuğa oyuncak hediye etti.

Reklam
Reklam

Çadır kentte bulunan okullarda eğitim gören öğrenciler, Başkan Tahmazoğlu tarafından oyuncak hediye edilmeden önce gösteri düzenledi. Suriyeli çocukların gösterisine; Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, çadır kent yetkilileri, öğretmenler ve Suriyeli öğrenciler katıldı. Suriyeli öğrenciler Arapça seslendirdikleri şarkılarda Türkiye’ye teşekkürlerini sunarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını iletti. Suriyeli bazı çocukların gösteride açtıkları pankartlar ise yürekleri burktu. "Suriye'nin çocukları yürüyor", "Suriyeli çocuklar istikbalini istiyor", "En kısa zamanda Suriye’ye döneceğiz" pankartlarının yanı sıra, bir Suriyeli çocuğun açtığı "Biz Suriye’ye dönünce bize kucak açın" pankartı da duygu dolu anlar yaşattı.

Daha sonra Nizip Kaymakamı Karadeniz, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Akdoğan sınıfları gezerek, yaklaşık 4 bin 500 Suriyeli çocuğa oyuncak dağıttı. Oyuncakları Tahmazoğlu'nun elinden alan çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken, hediyelerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren çocuklar, Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Komşu Suriye’de acı bir dramın yaşandığını belirten Tahmazoğlu, "Suriye’de büyük bir savaş var, orada büyük acılar yaşanıyor. Oradan göçüp gelen ve burada bizim misafirimiz olan Suriyeli vatandaşlarımız var, komşularımız var, bunların içerisinde akrabalarımız var. Sağ olsun hükümetimiz başta olmak üzere, tüm valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, AFAD ve vatandaşlarımız bu işe sahip çıktılar. Suriyeli vatandaşlarımız burada bir misafir gibi ağırlanıyor. Nizip'te şu anda çadır kentteyiz. Karkamış’ta, İslahiye’de, Gaziantep merkezde, Şahinbey’de Suriyeli vatandaşlarımız var. Bütün bunlara hükümet olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir taraftan Suriyeli vatandaşlarımıza Şahinbey Belediyesi olarak her gün 15 bin ekmek gönderiyoruz, un ihtiyacı olduğunda un gönderiyoruz. Yine Şahinbey merkezde oturan Suriyeli vatandaşlarımıza, giyim ve yiyecek yardımında bulunuyoruz. Çadır kentlerimize de zaman zaman ziyaretlerde bulunuyoruz. Bundan önce aşure dağıtımını hem Nizip'te hem de Karkamış'ta gerçekleştirmiştik. Geçtiğimiz hafta AK Parti Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Sarı beni aradı ve kamptaki çocuklara oyuncak yardımı konusunda yardım istedi. Biz de hazırlıklarımızı yaptık ve bugün de buraya geldik. Nizip Kaymakamımız ve Nizip Belediye Başkanımız ile şu anda kampta bulunan 4 bin 500 çocuğumuza bebek, araba ve çeşitli oyuncaklar dağıtmak suretiyle, onların o çocukluk ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Ben emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kaymakam Karadeniz ise, "Çadır kentimizde yaklaşık 10 bin kişi kalıyor. Bunların bütün temel ihtiyaçlarını AFAD'ın gönderdiği ödeneklerle karşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın da eğitimi şu an bulunduğumuz bölgede çadır kentte verilmektedir. Ancak çocuklarımızın oyuncak ihtiyacı vardı. Onu da sağ olsun Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu karşıladı. Yaklaşık 4 bin 500 çocuğumuza oyuncak hediye edildi. Ben buradan Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir desteği sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Suriyeli çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz