Afad'dan Türkiye'ye Gelen Suriye Vatandaşlarına İlişkin Açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugüne kadar Türkiye'ye toplam 110 bin 772 Suriye...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugüne kadar Türkiye'ye toplam 110 bin 772 Suriye vatandaşının giriş yaptığını ve 32 bin 363 Suriye vatandaşının ise Suriye'ye geri döndüğünü bildirdi.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den gelenler İçin kurulan 8 çadırkent, 1 geçici kabul merkezi ve 1 adet konteynerkentte bugün itibariyle 78 bin 409 Suriye vatandaşının bulunduğu bildirildi. Hatay'da 5, Şanlıurfa'da 2, Gaziantep'te 1 olmak üzere toplam 8 çadırkent ve Kilis'te 12 bin kişilik bir adet konteynerkent kurulduğu belirtilen açıklamada, "2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye'de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkemize gelen 110 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 4 ilimizde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanmaktadır. Ayrıca Suriyeli misafirler kamp merkezlerinin dışında Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman ve Osmaniye'de bulunan yatılı bölge okulları, öğrenci yurtları ve spor salonlarında barındırılmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşlarının yerleştirilmeleri amacıyla Gaziantep Karkamış, Gaziantep Nizip, Kahramanmaraş Merkez ve Osmaniye Cevdediye çadırkentlerinin kurulum çalışmalarının da devam ettiği ifade edildi. Başkanlığın koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetlerin verildiği belirtildi. Açıklamada, "Konteynerkent ve çadırkentlerde her türlü koordinasyon, ulusal ve uluslararası afet ve acil durumlarda ülkemiz adına yetkili kurum olan Başbakanlık AFAD tarafından sağlanmaktadır. Başbakanlık AFAD'ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda, okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer almaktadır. Konteynerkent ve çadırkentlerde, ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

"23 Ağustos-24 Ağustos 2012 tarihlerinde, 3 bin 518 Suriye vatandaşı ülkemize giriş yapmış, 113 kişi de kendi istekleri ile ülkelerine dönmüştür” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bugüne kadar ülkemize toplam 110 bin 772 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Bugüne kadar toplam 32 bin 363 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibariyle, Hatay'da 11 bin 62, Gaziantep'te 11 bin 740 (3 bin 631'i okul, yurt ve spor salonlarında), Kilis'te 15 bin 92 (2 bin 950'si okul ve yurtlarda) Şanlıurfa'da 24 bin 947 kişi barındırılmaktadır. Ayrıca Kahramanmaraş'ta 6 bin 589, Adana'da 3 bin 129, Adıyaman'da 951, Osmaniye'de bin 491 ve Malatya'da 2 bin 936 Suriyeli geçici olarak yatılı okullarda misafir edilmektedir. 58'i refakatçi, 414'ü hasta ve yaralı olmak üzere toplam 472 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 78 bin 409 Suriye vatandaşı bulunmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz