AFAD’ın yeni dedektör köpekleri, hünerlerini sergiledi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği’nin Belçika’dan getirttiği 3 adet enkazda canlı arama köpeği, hünerlerini sergiledi.

AFAD Samsun İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’ne ait eski helikopter pisti alanında yapılan Köpek Eğitimi Gösteri ve Tatbikatı’na Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İl Emniyet Müdürü Hulisi Çelik, Samsun İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Erkan Koparmal, çok sayıda bürokrat ile emniyet ve kurum personeli katıldı.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın Ankara-Gölbaşı’ndaki Köpek Eğitim Merkezi’nde 6 aylık eğitime başlayan Belçika Malinois cinsi köpekler, öğrendiklerini mini gösterileriyle sergiledi. Köpekler, performanslarıyla bürokratlardan tam not aldı.

Köpekler, 13 hafta daha eğitildikten sonra kuruma teslim edilecek. Tatbikatta, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın iki köpeği de mini gösteri yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: