AFAM'ın Anketine Göre İstanbulluların Yüzde 96’sı Afetlere Hazırlıksız

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) tarafından yapılan ‘İstanbul Afet Durumu...

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) tarafından yapılan ‘İstanbul Afet Durumu ve Afet Algısı’ anket çalışmasına göre, kentte yaşayanların yüzde 96’sı afetlere hazırlıksız.

AFAM tarafından yürütülen çalışmada görev alanlar 39 ilçede nüfus dağılımına göre 2 bin 650 kişi üzerinde saha çalışması yaptı. 10 AFAM çalışanı ve üniversite öğrencisinin görev yaptığı çalışma 25 günde tamamlandı.

Yrd. Doç. Kubilay Kaptan, Özden Timurlenk, Onur Yılmaz ve Uğur Kavlak elde edilen verileri değerlendirip bir rapor hazırladı. Rapor ile yaklaşık 20 milyon insanın yaşadığı kentte sosyo-kültürel yapı mercek altına alındı.

Reklam
Reklam

“YÜZDE 96’SI AFETE HAZIRLIKSIZ”

Anket çalışmasına katılanların İstanbulluların yüzde 52,17’si kadın, yüzde 47,83’ü de erkeklerden seçildi. Soruları cevaplayan vatandaşların yüzde 92’si son 10 senede deprem yaşayıp hissettiğini belirtti. Yine son 10 senede sel yaşayanların oranı yüzde 8, yangın yaşayanların oranı ise yüzde 5.

Ankette yöneltilen sorulan verilen cevaplara göre; İstanbulluların yüzde 96’sı muhtemel bir afete hazırlıksız. Bunlardan yalnızca yüzde 14,6’sı bu güne kadar afetlere karşı eğitim almış. İstanbullulardan yüzde 98’i de evlerinde afetlere karşı ilk yardım ve afet çantası bulundurmuyor. Yüzde 14’ü afetlere karşı aşırı endişeli olduğunu belirtirken, yüzde 42’si de çok endişeli olduğu şeklinde cevap verdi. Deneklerin yüzde 38’i afet sigortası yaptırdığını ifade ederken, yüzde 62’si ise herhangi bir afet sigortası yaptırmamış.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: