Afet Bilgilendirme Toplantısı

Fındıklı'da, Afet Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Fındıklı'da, Afet Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Fındıklı Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Enver Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Alim Eker, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Eniş, İl Genel Meclisi üyeleri Metin Sarı ile Bedirhan Hacıislamoğlu, AKUT Rize Birim Lideri Güçlü Uzunalioğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

Kaymakam Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, son dönemde ilçede iki sel yaşandığını belirterek, bu tip afetlerde yapılması gerekenler konusunda halkın bilinçlenmesi için toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Afet durumunda yaşanacak olumsuzlukları en aza indirmek için bilgilendirmenin önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, "İklim şartları gereği yağışlar devam edecek. Vatandaşın önce can, son mal kaybı yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Yılmaz, sağanak yağış sonrası oluşan sellerde bir çok yol, menfez ve köprünün zarar gördüğünü anımsatarak, şunları kaydetti:

"Dere yatağından taşan su, bazı yerlerde istinat duvarlarına zarar verdi. Bu zararları gidermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bazı köy muhtarlarımızın da bizden istinat duvarı talepleri oldu. Bunun için DSİ ile ortak çalışma içindeyiz. İhtiyaç olan yerlerde talepler karşılanacaktır. DSİ'nin yapacağı dere ıslah çalışmalarında imalat hatası olmaması için de koordineli çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Yılmaz, sellerde meydana gelebilecek zararları en aza indirmek için köylerde altyapıya önem vereceklerini vurgulayarak, altyapısı bitmeyen köye üstyapı yatırımı yapmayacaklarını belirtti.

Muhabir: Zekeriya Sarıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: