Afet Eğitiminde Türk-japon İşbirliği

Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 2010 yılında başlayan “Okul Tabanlı...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 2010 yılında başlayan “Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi” kapsamında Bursa’ya gelen JICA Afet yönetim uzmanları, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı ziyaret etti.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Deprem felaketi nedeniyle büyük acılar yaşayan Türkiye ve Japonya arasındaki işbirliği projelerini çok önemsiyoruz. Depremin zararlarını en aza indirmenin, insanları depreme karşı eğitmekle mümkün olacağına inanıyorum. Bu tür projeler, insanlarda deprem bilinci oluşmasında önemli bir yol gösterici olacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Doğal afetlerden korunmanın en önemli hususlarından birisinin de kaliteli insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Atilla Gülsar, “Bu konuda biz eğitimcilere önemli sorumluluklar düşüyor. Çevreye duyarlı, etik ve ahlaki değerleri kavramış, ne zaman ne yapacağını bilen kaliteli bir nesil yetiştirmeliyiz” diye konuştu.

Afetin ne zaman geleceğinin belli olmadığını vurgulayan Gülsar, “Doğal afetler konusunda her zaman hazırlıklı olmalıyız. Ne kadar iyi çalışır ve planlama yaparsak, geleceğe o kadar güvenle bakarız. Bu projeyle deneyimli ülke olan Japonya’nın tecrübelerinden yararlanıyoruz” dedi.

Türk-Japon dostluğuna dikkat çeken JICA Afet Yönetim Uzmanı Yumiko Nakazawa, Bursa ziyaretinde afet yönetim planlarının paylaşılacağını ve çeşitli çalışmalar yapacaklarını, dost iki ülkenin bu projede işbirliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: