Afet gönüllülerine eğitim

Yahya Kaptan Mahallesi afet gönüllülerine, acil durum ve afet eğitimleri verildi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’ni sürdürüyor.

Yahya Kaptan Mahallesi afet gönüllülerine, acil durum ve afet eğitimleri verildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi’ni sürdürüyor. Toplumda afet bilinç kültürünün oluşturulması amaçlandığı proje İzmit ilçesi Yahya Kaptan Mahallesi’nde devam etti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim 90 mahalle afet gönüllüsü katıldı.
Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden çeşitli uzman ve akademisyenlerin sunum yaptıkları eğitim programında, birçok farklı konuda Mahalle Afet Gönüllülerine bilgi aktarıldı. Eğitim kapsamında Doç. Dr. Esma Buluş tarafından “Afetler Karşısında Dirençli Toplum Olmak”, Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan tarafından “Zarar Azaltma”, Uzman Alper Şen tarafından “Afet Bilinci ve KBRN” Uzman Hatice Gönül tarafından “İlkyardım” ve Recep Yayla tarafından “Yaygın” konularında eğitim verildi.
Bir çok bilginin aktarıldığını belirten Yahya Kaptan Mahallesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Subaşı, “Bu programı organize eden Büyükşehir Belediyesi ilgili müdürlüklerine, Üniversitemize ve AFAD’a çok teşekkür ederiz. Gerçekten çok faydalı bir program olduğuna inanıyorum. Ben şahsen evde uygulayabileceğim birçok yararlı bilgiler edindim. İnşallah bu programlar daha büyük topluluklarla devam eder. Burada eğitim veren hocalarımız işlerinin ehli ve çok ciddi bir organizasyon yapılıyor” dedi.
Projenin Yahya Kaptan için gerekli olduğuna değinen Yahya Kaptan Mahallesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Beşli ise “Bu projenin Yahya Kaptan Mahallesi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Bundan bu tür organizasyonların büyütülerek ve genişletilerek yapılmasından taraftarım. Çünkü halk olarak bu tür eğitimlere ihtiyacımız var. Birçoğumuzun deprem olayından nasıl korunacağımızı bilmiyoruz. Bu konular hakkında nasıl uygulama yapacağımızı bilmiyoruz. Bu eğitimlerle en azından bilgi ediniyoruz” şeklinde konuştu.
Amaçlarının afetlerle ilgili farkındalık bilicinin arttırılması olduğuna değinen Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan, “Proje ile Kocaeli genelindeki 12 ilçede mahalle insanlarına ulaşmaya çalışıyoruz. Normal olarak sertifikalı bir eğitim içerisine sahip. Toplumun afetlere karşı direncini arttıracak ilkyardım, KBRN, afet bilinci gibi eğitimleri veriyoruz. Eğitimlerimizin ana hedefi afet durumlarında yapılması gerekenleri yaygınlaştırmadır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam