Afet konutları hala yapılmadı

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Çat İlçesi'ne bağlı Tuzlataşı Köyü'nde 1983 yılında yapımına karar verilen 38 afet konutunun yapımına hala başlanmadı.

Heyelan bölgesi olması nedeniyle ayrı bir bölgeye taşınması için karar alınan ve yıllardır ihmal edilen köy, sonunda heyelan nedeniyle ikiye bölündü. Köy içerisinden geçen dere yatağı 21 yıl boyunca her geçen gün biraz daha büyüyerek, köyü adeta iki parçaya ayırdı.

Köyde iki mahalleyi birbirine bağlayan asma köprünün de son gelen heyelanla birlikte çökmesi, köylüleri zor durumda bıraktı. Evlerine girmeye çekinen köylüler, dere yatağında biran evvel gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz hafta yaşanan sel sonrası dere yatağının taştığını ve evlerinin sular altında kaldığını belirten Tuzlataşı Köyü Muhtarı Hasbi Akgül, "Köyde toplam 57 hanemiz var. Evlerin tamamına yakını heyelan riski altında. 1983 yılında yapılan incelemelerden sonra yeni afet konutlarının yapımına karar verildi. Ancak geçen 21 yıllık süre içinde henüz konut inşaatına başlanmadı. Heyelanlar devam ediyor. Dere yatağı her geçen gün biraz daha büyüyor" diye konuştu.

Çat İlçesi'ne 23 kilometre uzaklıktaki Tuzlataşı Köyü'nde yaşayan 600 kişi, devletin kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor. Evlerinin kendilerine mezar olmasından korkan köylüler, "Afet konutlarının bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi.