"Afet Yasası" Protesto Edildi

Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'u protesto etti.

Barınma Hakkı Meclisi üyeleri, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'u protesto etti.

Barınma Hakkı Meclisi Temsilcisi Gülhan Yalnız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, yasa ile 5 Ekim'de başlanacak yıkımların sorunlara yol açacağını ileri sürdü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a eleştiren Yalnız, yürürlükte olan imar yönetmeliklerinin doğru uygulanması halinde sorunun ortadan kalkacağını iddia ederek, şunları kaydetti:

"Eğer niyetleri halkı afetten korumaksa oturup konuşabiliriz. Ama niyetleri afet iddiasıyla evlerimizi gasbetmek ise buna izin vermeyeceğiz. Binlerce vatandaşımız mağdur olacak, kendi evlerini kaybedecek, zorunlu müşteri haline getirilerek, zor durumda kalmaları sağlanacaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz