Afetlerde Bisikletleriyle Görev Yapacak Gönüllülere Eğitim

Bursa'da, doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla bisikletleriyle görev yapacak 70 gönüllünün eğitimleri başladı.

Bursa'da, doğal afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla bisikletleriyle görev yapacak 70 gönüllünün eğitimleri başladı. Valilik, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Yeşil Pedal Bisiklet Derneği iş birliğiyle İl Jandarma Komutanlığında başlatılan eğitimde ilk olarak afetlerde yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ve İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak'ın da bulunduğu eğitimde daha sonra Yeşil Pedal Bisiklet Derneği üyesi 70 gönüllü, bir askeri helikopteri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Gönüllüler, arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılan köpekleri de inceledi. Dernek Başkanı Yalçın Ataylar, gazetecilere yaptığı açıklamada, afet anında bisikletlilerin neler yapabileceğini düşündüklerini bildirdi. Bisikletlilerin her yere gidebileceğini, yolların çöktüğü ve iletişimin kesildiği noktalara rahatlıkla ulaşabileceğini anlatan Ataylar, şöyle konuştu: "Bu konuyu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne sunduğumuzda inanılmaz bir destek aldık. Yer ve zaman gözetmeden eğitim verebileceklerini söylediler. Bundan sonra temel ilk yardım, deprem bilinci, temel itfaiye konusunda eğitimler olacak. Bisikletçi, enkazdan yaralı kurtarmayacak, enkazda görev almayacak. Esas önemli olan lojistik nokta. Bisikletçiler telsiz iletişimi sayesinde afetlerde önemli rol oynayacak. Bu proje dünyada bir ilk."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: