"Afetlere Hazırlıklı Toplum Oluşturma" Projesi

Ereğli ve Alaplı ilçelerinde Afetlere Hazırlıklı Toplum Oluşturma Projesi kapsamında "Güvenli Yaşam İlkeleri" konulu konferans düzenlendi.

Ereğli ve Alaplı ilçelerinde Afetlere Hazırlıklı Toplum Oluşturma Projesi kapsamında "Güvenli Yaşam İlkeleri" konulu konferans düzenlendi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Türk Kızılay'ı gönüllü eğitmeni Nazmiye Uzun, Alaplı Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada, projeyle afet zararlarını azaltmanın hedeflendiğini söyledi.

Türkiye'nin, depremlerin ve doğal afetlerin çok sık görüldüğü bir ülke olduğunu belirten Uzun, "Yaklaşık her 20 yılda bir 20 binlere aşan can kaybıyla büyük depremler yaşayan ama depremlere karşı bir Japonya örneğinde olduğu gibi hazırlıklı olmayan toplumuz" dedi.

Reklam
Reklam

Ereğli'de de konferansa katılan Uzun, Türkiye'de 6 şiddetinde bir depremde yüzlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Yapısal kültürümüz iyi değil. Binalarımızı sadece içerisinde yaşadığımız ve bizi koruyan mekan olarak değil, içerisine girdiğimizde sığınılan mekan olarak görüyoruz. Toplum liderleri aracılığı ile afet ve afet sonrasına karşı hazırlıklı olmaya yönelik sosyal sorumluluk bilincini oluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Cem Sürmeneli-Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: